29 Μαρτίου, 2024

Χρ. Αστρινάκη: Μια νέα δυναμική γυναικεία παρουσία

0
astreinakis2 edimosgr

Η Χρύσα Αστρινάκη

Η Χρύσα Αστρινάκη είναι νέο και άφθαρτο πρόσωπο, το οποίο θα κατέλθει στις εκλογές της 21ης Μάϊου…

Ήταν περιφερειακή σύμβουλος στο δυτικό τομέα με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη. Το Edimos είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Με την ιδιότητα σου ως οικονομολόγος πως κρίνεις την προσπάθεια που έγινε αυτά τα χρόνια στον τομέα της οικονομίας, παρά τις απρόβλεπτες γεωπολιτικές και υγειονομικές επιπτώσεις; Ποια η συμβολή της κυβέρνησης σε αυτό;

«Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Κυβέρνησης, οδήγησαν σε σημαντικές επενδύσεις για την οικονομία, ιδίως ξένες επενδύσεις και εξαγωγές, η αύξηση των στρατηγικών επενδύσεων, των ΣΔΙΤ και των υπαγωγών στον Αναπτυξιακό Νόμο καθώς και στη βελτίωση του Δείκτη Καινοτομίας μεταξύ 2015-2022 προσελκύοντας, παράλληλα, επενδύσεις παγκόσμιας εμβέλειας στον τομέα έρευνας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή την 4ετία με απλοποιήσεις, επιταχύνσεις και μεταρρυθμίσεις, αυξήθηκαν συνολικά οι επενδύσεις στην Ελλάδα κατά 45%, ένα σημαντικό ποσοστό, με 36 νέες στρατηγικές επενδύσεις, επίσης πάνω από 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ποιο είναι το έργο της κυβέρνησης στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

«Η κυβέρνηση στήριξε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι είχαμε μείωση της ανεργίας κατά 7%. Η Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια βρέθηκε στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ απορρόφησης των κοινοτικών πόρων που δεν είναι απλή απορρόφηση αλλά ουσιαστική ανάπτυξη για την χώρα. Ανάπτυξη που μεταφράζεται σε 12 δις ευρώ πραγματικά χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση κατάφερε να απλοποιήσει τις διοικητικές διαδικασίες στις πράξεις κρατικών ενισχύσεων με στόχο την ταχύτερη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων.

astreinakis edimosgr 1

Επενδύσεις και ανάπτυξη, ποιοι είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία;

«Η εξασφάλιση της θετικής πορείας της οικονομίας, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι ο πυλώνας της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η περαιτέρω αύξηση των μισθών, η αύξηση των επενδύσεων και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έως το 2027. Και επίσης:

  • Ο εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός Υγείας.
  • Η νέα στεγαστική πολιτική για τους νέους.
  • Η ανέγερση φοιτητικών εστιών.
  • Η βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους μέσω της πλήρους ψηφιοποίησης.
  • Η πράσινη ανάπτυξη και το εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων».

Θέτεις υποψηφιότητα σε μια δύσκολη περιφέρεια, στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Τι έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια σε αυτές τις περιοχές και γιατί οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία;

«Η Δυτική Αθήνα την περίοδο της οικονομικής κρίσης βίωσε την οικονομική στασιμότητα. Η οικονομική ανάπτυξη που βιώνει η Δυτική Αθήνα από το 2019 και μετά, χάρη στη συνεργασία της Κυβέρνησης με την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους και την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί την ευκαιρία να γνωρίσει ο Δυτικός τομέας την ευημερία και την ανάπτυξη, μετά από χρόνια.

Ως γνωστόν, δημοπρατήθηκε η γραμμή 2 του Μετρό προς το Ίλιον με τρεις σταθμούς. Σημαντικό έργο είναι και η ανάπλαση του περιβαλλοντικού πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Με την εφαρμογή ενός συνεκτικού και μακροπρόθεσμου σχεδίου θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.

Είναι η ώρα που πρέπει να αποφασίσουμε για το αν η πορεία ανάπτυξης της χώρας θα συνεχιστεί ή θα υποκύψουμε στις πληγές του κακού παρελθόντος».

Ως υποψήφια βουλευτής για ποιο λόγο ζητάς την στήριξη των πολιτών με την ψήφο τους;

«Αντιλαμβάνομαι την πολιτική ως αποστολή στην υπηρεσία του λάου και τόπου. Πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική είναι τα πρόσωπα και η δυνατότητα τους να λύνουν και να προωθούν τα προβλήματα του λαού. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Δυτική Αθήνα. Είμαι παρούσα στη Δυτική Αθήνα και έχω επίγνωση όλων των προβλημάτων της.

Έχω τιμηθεί με επαίνους και βραβεία για την κοινωνική μου προσφορά, τη συμβολή μου για την αντιμετώπιση των συνεπειών στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τους συμπολίτες μας. Η επιστημονική μου κατάρτιση, ως Οικονομολόγος και υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, καθώς και η επαγγελματική μου εμπειρία στη Δημόσια Διοίκηση, συνθέτουν μία προσωπικότητα που ταυτίζεται πλήρως με το όραμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ανήκω σε μία γενιά που η φωνή της ακούγεται όλο και λιγότερο στη Βουλή. Η υποψηφιότητα των γυναικών δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ποσόστωση στα ψηφοδέλτια, αλλά ως ευκαιρία για την εξέλιξη του τόπου και της κοινωνίας μας.

Η υποστήριξη στην υποψηφιότητα μου για Βουλευτής της Δυτικής Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ψήφος ανανέωσης, αλλαγής και προόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *