28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη συμμετοχή στα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021

0

Τα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021 φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες ο πολιτιστικός πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Ενενήντα φοιτητές από 17 ανώτατα ιδρύματα της χώρας συμμετείχαν στο Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι το οποίο είχε και ομαδική βαθμολογία-βράβευση καθώς και στο Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αυτή τη εκδήλωση στη Β’ περιφέρεια Πειραιά και την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας και το ερευνητικό κέντρο παιχνιδιού και άσκησης «Αμίλλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διοργάνωση για φοιτητές πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά έτη και χωρίς κόστος συμμετοχής. Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Λυμβέριος Αγγελάκης και η Πρόεδρος του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη Νικαίας Χριστίνα Κασίδη υπεύθυνη υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντευκτηρίου του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης η οποία είχε αρκετές καινοτομίες.

Μια από αυτές ήταν τα καρτελάκια -κονκάρδες με Qr code τον οποίο σάρωναν οι φοιτητές με το κινητό τους τηλέφωνο έβλεπαν την εκάστοτε κλήρωση. Εκτός των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, αποστάλθηκαν σε όλους e – διπλώματα. Για την προσφορά τους στη διοργάνωση βραβεύτηκαν οι Στέλιος Γιαννέλος και Μαριάννα Λεμονή.

Διευθυντής αγώνων ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και Επικεφαλής Διαιτητής ο FIDE διαιτητής Λεωνίδας Σιδηρόπουλος. Για τη διεξαγωγή των αγώνων τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον συντονισμό ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Λευτέρης Χατζηπαυλίδης.

Στην τελετή λήξης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νικόλαος Άννινος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *