29 Μαρτίου, 2024

Είσαι 18 Ετών Και Υπήκοος Χώρας Της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ετοιμάσου Να Εξερευνήσεις Την Ευρώπη!

0

H Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προγράμματα Erasmus+ / Youth και European Solidarity Corps και το Δίκτυο Eurodesk στο πλαίσιο της καμπάνιας “Time to move” διοργανώνει webinar με θέμα την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης “DiscoverEU”, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:30 έως 13:30.

Στόχος του webinar είναι να δοθούν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές ως προς την υποβολή αιτήσεων στο “DiscoverEU”.

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει τη δυνατότητα σε νέους γεννημένους από 1η Ιουλίου 2001 έως και 31 Δεκεμβρίου 2003 να ανακαλύψουν την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες, ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς.

Ως 18χρονοι υπήκοοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν χάρη στο DiscoverEU να ζήσουν μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανακαλύψουν την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθουν για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία και να συναντήσουν άτομα απ΄ όλη την ήπειρο.

Στους αιτούντες που θα γίνουν δεκτοί θα χορηγηθεί ταξιδιωτικό πάσο.

Το webinar απευθύνεται σε νέους από όλη την Ελλάδα που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν την αίτηση τους αλλά και σε φορείς και γονείς που ενδεχομένως θέλουν να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν έως την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 τη φόρμα συμμετοχής που θα βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/hP8P1ohTgLLggM7E8
Στη συνέχεια θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους μέσω e-mail.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *