29 Μαρτίου, 2024

Δωρεάν rapid test σε Πετρούπολη, Κορωπί και Γηροκομεία της Αττικής από την Περιφέρεια

0

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στη δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, στο πλαίσιο της οποίας διενεργούνται δωρεάν rapid test σε όσους το επιθυμούν.

Σήμερα τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ βρίσκονταν από το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, όπου διενήργησαν δεκάδες διαγνωστικούς ελέγχους.

Συντονιστής της Δράσης είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής ενώ παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και η ειδική συνεργάτης του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.

Αύριο, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, τα κλιμάκια θα βρίσκονται 10 με 2 το μεσημέρι στην Πετρούπολη ( πλατεία Ηρώ), την Παρασκευή θα διενεργήσουν ελέγχους σε Γηροκομεία της Αττικής, ενώ το Σάββατο 8/1 θα βρίσκονται στο Κορωπί.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε επιλεγμένα σημεία και σε Δήμους όλης της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε προληπτικές πολιτικές με ορατά αποτελέσματα με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών. Γνώμονάς μας είναι η υγειονομική θωράκιση της Αττικής και η προστασία όλων των συμπολιτών μας. Με συντονισμένες ενέργειες και σε πλήρη συνεργασία με τους Δήμους, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Κεχρής τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο εκτεταμένος διαγνωστικός έλεγχος,
που πραγματοποιήσαμε μαζικά στην αρχική φάση της Πανδημίας και έως το καλοκαίρι και ξεκινήσαμε ξανά εχθές, θα συμβάλει καθοριστικά στον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου,αφού η ανίχνευση των θετικών για Covid συμπολιτών μας οδηγεί στο περιορισμό τους και στη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού».

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του.

Για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *