29 Μαρτίου, 2024

Α. Μπέος: Ακατάλληλο το 60% των σχολείων του Βόλου

0
beos edimosgr 1 1

Ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος επισήμανε ότι το 60% των σχολικών κτηρίων είναι ακατάλληλα και πρέπει να γκρεμιστούν αφού θα πέσουν με τον πρώτο μικροσεισμό…

Ο δήμαρχος του Βόλου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Astra και προέβη σ’ αυτές τις σοκαριστικές δηλώσεις. Ανέφερε, μάλιστα, ότι δεν θα γίνονταν και τίποτα αν έπεφταν σοβάδες στα κεφάλια μαθητών ή εκπαιδευτικών!

Ο λόγος οφείλεται στην παλαιότητα των σχολικών κτηρίων και είπε ότι «το 60% είναι προπολεμικά και πάνω από 100 χρόνια. Ελπίζουμε να μην συμβεί το μοιραίο και στη συνέχεια τρέχουμε όλοι και θα ψάχνουμε ποιος ευθύνεται. Τα κτήρια έχουν ημερομηνία λήξης.

Το 60% των σχολικών κτηρίων χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Πρέπει να γκρεμιστούν και να κατασκευαστούν νέα. Με έναν μικρό σεισμό θα καταρρεύσουν όλα αυτά. Είναι ένα κομμάτι που αφορά την κυβέρνηση, καθ’ ότι μιλάμε για παιδιά.

Μακάρι να μπορούσαμε να προβλέψουμε και να κατασκευάσουμε τη ζημιά. Αλλά και αυτοψία να γίνει δεν θα φανεί, μόνο εάν έχει κρεμάσει, εάν έχει πάρει υγρασία, έχει φουσκώσει τότε το βλέπει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *