Αρχική » Σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Λ. Μεσογείων

Σε εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της Λ. Μεσογείων

0

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος επί της Λεωφόρου Μεσογείων, από το ύψος της Αγίας Κυριακής έως την πλατεία Αγίας Παρασκευής στο ρεύμα προς Αθήνα, από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας που υλοποιεί η Περιφέρεια για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής.

Οι εργασίες εκτελούνται χωρίς να προκαλούν ταλαιπωρία στους οδηγούς καθώς γίνεται τμηματική κατάληψη οδοστρώματος, χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία.  Από τη Δευτέρα το βράδυ οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες και μέχρι στιγμής, έχουν ασφαλτοστρωθεί τα πρώτα 500 μέτρα.

Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες κατασκευής της νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής για χρήση στους πολίτες, ενισχύοντας την ασφάλεια των μετακινήσεων για τους πεζούς.

Η νέα πεζογέφυρα, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά και την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη λεωφόρο, καθώς οι πεζοί θα διασχίζουν το δρόμο υπέργεια. Με την παράδοση της γέφυρας θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες, προκειμένου να δίνεται περισσότερος χρόνος διέλευσης για τα οχήματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Συνεχίζουμε να δίνουμε έμφαση στην προάσπιση της οδικής ασφάλειας, μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αττικής μας. Προτεραιότητά μας να παρέχουμε στους πολίτες ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο, το οποίο βέβαια ελέγχεται και συντηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από τις υπηρεσίες μας.
Παράλληλα δίνουμε  ιδιαίτερη βαρύτητα, στις συνθήκες μετακίνησης ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού όπως είναι τα ΑμΕΑ, ενώ ζητούμενό μας είναι και η διασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης των πεζών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *