Αρχική » Επιτυχής η πρώτη μέρα λειτουργίας του Κινητού Πράσινου Σημείου στον Δήμο Ζωγράφου

Επιτυχής η πρώτη μέρα λειτουργίας του Κινητού Πράσινου Σημείου στον Δήμο Ζωγράφου

0

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 η περιβαλλοντική δράση ανακύκλωσης, με το Κινητό Πράσινο Σημείο το οποίο σταθμεύει σε γειτονιές του Δήμου Ζωγράφου.

Πολίτες όλων των ηλικιών απέθεσαν ανακυκλώσιμο υλικό στους κάδους χωριστής συλλογής που είχαν στηθεί στην πλατεία Κύπρου, στην πλατεία Γαρδένιας και στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου. Παράλληλα,  οι δημότες ενημερώθηκαν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης και διαλογής των αποβλήτων προκειμένου αυτά να μην καταλήγουν στους ΧΥΤΑ.

Τα σημεία ανακύκλωσης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Δήμο Μπουλούκο.

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 το Κινητό Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου και Γαλήνης – Λαϊκή Αγορά (9:30 – 12:00), στην Γεωργίου Παπανδρέου – Μπροστά από το ΑΒ Βασιλόπουλος (12:30 – 14:25) και στην Πλατεία Γαρδένιας – Ζωγράφου (14:45- 15:40).

Επίσης, την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ,το ειδικά διαμορφωμένο όχημα θα επισκεφθεί την Πλατεία Κύπρου – Ιλίσια (9:30 – 12:00), την Πλατεία Γαρδένιας – Ζωγράφου (12:30 – 14:25) και την Γεωργίου Παπανδρέου – Μπροστά από το ΑΒ Βασιλόπουλος (14:45- 15:40), ενώ τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, θα σταθμεύσει στην πλατεία Ελευθερίας – Λαϊκή Αγορά στο Γουδή (9:30 -12:00), στην Πλατεία Άνοιξης στου Ζωγράφου (12:30 -14:25) και στην Πλατεία Τερζάκη στα Ιλίσια (14:45- 15:40).

Στους χωριστούς ειδικούς κάδους του Κινητού Πράσινου Σημείου ανακυκλώνουμε πλαστικά PET, σύμμεικτα Πλαστικά, αλουμίνιο, σιδηρούχα μέταλλα, χαρτί / χαρτόνι, γυαλί, μπαταρίες, βρώσιμα έλαια και λίπη, ηλεκτρονικό & ηλεκτρικό Εξοπλισμό και ρούχα.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην περιβαλλοντική δράση κάνοντας εγγραφή:

  • Μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store ή
  • Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής  touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης  ή
  • Μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

Ο Δήμος Ζωγράφου στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας σε θέματα ανακύκλωσης και θα συνεχίσει να το πράττει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *