Αρχική » Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα τη διαχείριση συναισθημάτων στο 11ο Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα τη διαχείριση συναισθημάτων στο 11ο Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου

0

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική ημερίδα που δόθηκε στα πλαίσια της διεξαγωγής Βιωματικού Εργαστηρίου, σε μαθητές/-τριες της Ε’ τάξης δημοτικού, με κύρια θεματική ενότητα την Διαχείριση Συναισθημάτων.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου.

Υπεύθυνοι ομιλητές ήταν δύο στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, η κοινωνική λειτουργός κα. Αιμιλία Κουφοκώστα και η ψυχολόγος κα. Κλειώ Καραμπούλα. Συμμετείχαν, ακόμη, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού, η κα. Δέσποινα Ιωαννίδου και ο κος Γεώργιος Καψιμάλης.

Κατά την διάρκεια του Βιωματικού Εργαστηρίου, οι μαθητές/ τριες παρακολούθησαν εκτενή παρουσίαση powerpoint μέσω προβολής σε συσκευή προτζέκτορα.

Πιο αναλυτικά, παρουσιάστηκαν ορισμένες πληροφορίες θεωρητικού υπόβαθρου αναφορικά με την διαχείριση συναισθημάτων, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διεξαγωγή βιωματικών παιχνιδιών, με πρωταρχικό στόχο την κατανόηση, καθώς και τον έλεγχο αρνητικών συναισθημάτων στην παιδική ηλικία, όπως είναι ο θυμός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *