Αρχική » Εγκαίνια παιδικής χαράς ΑμεΑ στο Δήμο Ασπρόπυργου – Ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ. χρηματοδότησε την κατασκευή

Εγκαίνια παιδικής χαράς ΑμεΑ στο Δήμο Ασπρόπυργου – Ο όμιλος ΕΛ.ΠΕ. χρηματοδότησε την κατασκευή

0

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτης 14/12 τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς ΑμεΑ η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ..) στον Δήμο Ασπροπύργου μία παιδική χαρά επί της οδού 28η Οκτωβρίου, με πλήρεις προδιαγραφές ΑμεΑ και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου, κ. Νικόλαος Μελετίου και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛ.ΠΕ., κ. Ιωάννης Παπαθανασίου εγκαινίασαν την Παιδική Χαρά μαζί με τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ελευσίνας και τους παρέδωσαν μια συμβολική πλακέτα με το κλειδί της Παιδικής Χαράς. Τα παιδιά τους χάρισαν με τη σειρά τους, ζωγραφιές που απεικόνιζαν χαρούμενα πρόσωπα να παίζουν στην Παιδική Χαρά, θέλοντας να εκφράσουν έτσι την ευγνωμοσύνη τους για το «δώρο» που τους προσέφεραν.

Βασικό κριτήριο της παρέμβασης αυτής είναι η παροχή ευκαιριών αναψυχής και παιχνιδιού σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Όλα τα όργανα παιχνιδιού και οι αντίστοιχες επιφάνειες πτώσης συμμορφώνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας όσον αφορά τις απαιτήσεις ασφάλειας των οργάνων, του εξοπλισμού και της εγκατάστασης της.
Στην εκδήλωση παρέστησαν: Ο κ. Γεώργιος Δημόγιωργας, Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων ΕΛ.ΠΕ., η κ. Γεωργία Λασανιάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης ΕΛ.ΠΕ., η κ. Γεωργία Δημητρόπουλου, Επικεφαλής Σχέσεων ΕΛ.ΠΕ. με Τοπικές Κοινωνίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Νοτίου Ελλάδος, η εκπρόσωπος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας, Υποδιευθύντρια κ. Ευαγγέλια Καλογεροπάνου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής 1 Επιτροπής, κ. Γιώργος Καπελλάκης καθώς και ο Αθλητής Κολύμβησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιάννης Κωστάκης. Ακόμη, παρόντες ήταν η κ. Σοφία Μαυρίδη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, ο κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, ο κ. Παντελής Σαββίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α. και ο κ. Ιωάννης Νέζης Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ποιότητας, και Αποδοτικότητας, και Αγροτικής Πολιτικής.
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με εμφανή συγκίνησή τόνισε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. για την άμεση ανταπόκριση τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εταιρικής ευθύνης που αφορούν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Με το νέο αυτό έργο «κόσμημα» μπορούμε πλέον να μιλήσουμε για περισσότερη συμπεριληπτικότητα των παιδιών με αναπηρία στην κοινωνική ζωή και στην ψυχαγωγία, με αστικό σχεδιασμό προσανατολισμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες. Υποσχεθήκαμε μια πόλη πιο προσβάσιμη σε όλους και με κάθε τρόπο, πόσο μάλλον αυτόν της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το πραγματοποιούμε.»
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ., κ. Ιωάννης Παπαθανασίου, δήλωσε:
«Ο Όμιλος ΕΛΠΕ δηλώνει συνεχώς παρών όπου απαιτείται, με δράσεις που συμβάλουν στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών στις τοπικές κοινωνίες. Η παράδοση σύγχρονων, άρτιων και πλήρως προσβάσιμων παιδικών χαρών σε τρεις γειτονικούς με τις εγκαταστάσεις μας Δήμους, είναι μία από την πληθώρα των δράσεων του Ομίλου που αποδεικνύουν στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ενδιαφερόμαστε για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στις περιοχές όπου βρίσκεται η καρδιά των δραστηριοτήτων μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ικανοποίησή μας είναι διπλή, επειδή η προσφορά μας απευθύνεται στα πιο πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *