Αρχική » «Open Day – Sports for Family»: Μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό στο Δήμο Διονύσου

«Open Day – Sports for Family»: Μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό στο Δήμο Διονύσου

0

Μια εξαιρετική δράση μαζικού αθλητισμού, το «Open Day – Sports for Family», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κλειστό Γήπεδο Διονύσου από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας του Δήμου Διονύσου.

Δεκάδες δημότες κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μπάσκετ, επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλά και τοξοβολίας, με την υποστήριξη Ομάδας Εθελοντών, του Τμήματος Διαβούλευσης και Εθελοντισμού του Δήμου Διονύσου αλλά και των Γυμναστών και Γυμναστριών του Δημοτικού Γυμναστηρίου, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, του Αντιδημάρχου Παναγή Λουκάτου, Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών, προπονητών, διοικητικών παραγόντων, εκπροσώπων του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Διονύσου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων κ.α.

Παράλληλα έλαβε χώρα για πρώτη φορά η βράβευση του καλύτερου αθλητή και της καλύτερης αθλήτριας για την περίοδο 2020-2021, μετά από ψηφοφορία μεταξύ όλων των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Διονύσου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Μάριος Λουκάτος ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Κέλλυ Λουφάκη (Ξιφασκία με αμαξίδιο), Βούλα Ζυγούρη (Πάλη) και Μαρία Καρπαθάκη (Ταεκβοντό) ως Πρέσβειρες του BeActiveHellas. Οι αθλήτριες βραβεύθηκαν για την προσφορά τους από το Δήμο Διονύσου ενώ έδωσαν με τη σειρά τους τα βραβεία και τους επαίνους στους αθλητές του Δήμου Διονύσου μαζί με το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και την Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Εύη Γαλαίου.

Το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας δόθηκε στη Γεωργία Σγούρου (Α.Σ. ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου -MUAY THAI) η οποία κατέκτησε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ πριν από λίγες ημέρες στέφθηκε και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Το βραβείο παρέλαβε η μητέρα της αθλήτριας, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων της ίδιας.

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή δόθηκε στο Δημήτρη Μονογυιό (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ) ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο Κύπελλο Ελλάδος στο σύνθετο τόξο.

Ειδικό βραβείο για τις μεγάλες διακρίσεις στο πλαίσιο των Special Olympics δόθηκε στην αθλήτρια του ΟΙΟΝ Αγίου Στεφάνου Βάσω Κατσούδη.

Επίσης έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήταν υποψήφιοι για τη βράβευση και συγκεκριμένα στους:

Αλεξίου Δημήτρη (ΑΣ ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου -MUAY THAI) 2η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κύπελλο, Καραγιάννη Κωνσταντίνο (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” – ΣΤΙΒΟΣ) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου (4χλμ) Κ16, Κορονάκη Σπύρο (ΑΣ ΤΚD Διονύσου – TAEKWONDO) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Κοτζαγιάννη Σπύρο (ΑΣ Πέντε Κύκλοι – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ/Δ΄ΚΑΤ) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από βατήρα 1 μέτρου, Μονογυιό Δημήτριο (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ) 1η θέση Κύπελλο Ελλάδος στο σύνθετο τόξο, Χήνο Έκτορα (ΑΣ Άνοιξης Διονύσου – BEACH HANDBALL) Εθνική Ελλάδος Παίδων, 13η θέση Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BH Κ16, Καρακώστα Ιωάννα (ΑΣ Πέντε Κύκλοι – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ/Γ΄ΚΑΤ) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από σταθερό βατήρα & βατήρα 1 μέτρου, Μίχα Δέσποινα (ΑΣ ΤΚD Διονύσου – TAEKWONDO) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Σγούρου Γεωργία (ΑΣ ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου -MUAY THAI) 1η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κύπελλο, Τέρπου Έλσα (ΑΟ Διονύσου – ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ)
2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων, 17η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών, Δημητρέλη Λυδία , Λαλά Ιωάννα , Λαλά Μιχαέλα, Συνεσίου Μαργαρίτα (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” – ΣΤΙΒΟΣ) 1η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου – Ομαδικό (4χλμ) Κ18.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ο οποίος συνεχάρη όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους καθώς και τον Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας για τη διοργάνωση της εκδήηλωσης. Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγής Λουκάτος δεσμεύθηκε ότι θα συνεχιστούν αντίστοιχες δράσεις που προάγουν την ανάπτυξη του αθλητισμού -σωματειακού και μαζικού- στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *