Αρχική » O εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής

O εορτασμός της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής

0

Με λαμπρές τιμές και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου 2021.


Ανήμερα της μεγάλης γιορτής το πρωί της Παρασκευής ο ιδιαίτερα αγαπητός Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης κ.κ. Κυπριανός αμέσως μετά τον Όρθρο και την κατανυκτική Θεία Λειτουργία, απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την ολόπλευρη στήριξή του, στο έργο της εμβληματικής για όλη την Αττική, Ιεράς Μονής.

Ευχαρίστησε επίσης με θερμά λόγια,  για την εδώ και χρόνια προσήλωσή της,  την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου και για την τιμητική παρουσία τους , τους  Αντιδνμάρχους  Γιώργο Αβράμη και Βασίλη Γεωργιάδη, τον πρώην Δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραϊμη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Χασιάς Διονύση Βλάχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Σερέπα.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν εξάλλου με την παρουσία τους,  ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και  Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) Ανδρέας Τσώκος, ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Αναπτυξιακής του Δήμου Φυλής Σταμάτης Πουλής και ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Φυλής, Γιάννης Λιάκος.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κυπριανός κλείνοντας έκανε ξεχωριστή αναφορά   στα 60 χρόνια ζωής που συμπληρώνει φέτος η Ιερά Μονή  Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, μνημονεύοντας με λόγια αγάπης τον αείμνηστο Κτήτορά της Κυπριανό.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.https://www.youtube.com/embed/y_sWXniKRRo?feature=oembed

Φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τελέστηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας αλλά ο κόσμος προσκύνησε με ευλάβεια κατά το διήμερο,  τα σεπτά Λείψανα των Αγίων.

Φιλόξενος Οικοδεσπότης όπως κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης,   δεξιώθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους του Ιερείς και τις Μοναχές στο “Αρχονταρίκι” της Ιεράς Μονής.

Εκεί,  η  Αντιδήμαρχος Φυλής Ελένη Λιάκου η οποία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ιερά Μονή, από την παιδική της ηλικία και την εποχή που Δήμαρχος Φυλής ήταν ο αείμνηστος πατέρας της Νικόλαος Λιάκος, ευχήθηκε στο Μητροπολίτη τα χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή, μεταφέροντας και τις θερμές ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού που φέτος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, λόγω της παρουσίας του στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Τις εγκάρδιες ευχές του στον Μητροπολίτη κ.κ. Κυπριανό απηύθυναν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *