Αρχική » Civitas Awards 2021: “Αργυρό μετάλλιο” για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Civitas Awards 2021: “Αργυρό μετάλλιο” για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

0

Τη δεύτερη θέση στα βραβεία Civitas Awards 2021 για τις δράσεις που υλοποιεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και του στόχου για την μετάβαση (2030) και επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας (2050) απέσπασε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η διάκριση απονεμήθηκε στο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο από τον κ. Matthew Baldwin, Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – συντονιστή σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Οι απονομές των διακρίσεων έγιναν στο πλαίσιο της Συνόδου CIVITAS Forum 2021, του συμβουλευτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς είναι ο εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Πολιτικής του Επιτροπής, ενός οργάνου που αποτελείται από 300 Ευρωπαϊκές πόλεις με σημαντικές δράσεις για το περιβάλλον και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στα πλαίσια των εργασιών της Συνόδου συνεδρίασε η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή του Civitas, στην οποία ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πέραν των λοιπών θεμάτων που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε σχέση με την συμπλήρωση – τροποποίηση της ισχύουσας περιβαλλοντικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των εφαρμοστικών τεχνικών οδηγιών, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον τομέα αυτό, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με Ευρωπαίους Δημάρχους και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καλές πρακτικές αλλά και την σε εξέλιξη νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τις 100 πρώτες ανθρακικά ουδέτερες ευρωπαϊκές πόλεις.

Κατά την απονομή της διάκρισης ο κ. Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τη κριτική επιτροπή, τους εργαζόμενους τα πολιτικά και διοικητικά στελέχη του Δήμου καθώς και τους πολίτες της περιοχής για την στήριξη που παρέχουν στις περιβαλλοντικές αυτές πρωτοβουλίες και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τις πρωτοβουλίες αυτές προς τη κατεύθυνση της ανθρακικής ουδετεροποίησης της πόλης, με στόχο να καταστεί πρότυπη πόλη στον τομέα αυτό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *