Αρχική » Υπερκεράζουν τον ΣΠΑΠ οι Δήμαρχοι του Πεντελικού

Υπερκεράζουν τον ΣΠΑΠ οι Δήμαρχοι του Πεντελικού

0
spap dimarxoi

spap dimarxoi

Επτά Δήμαρχοι, μέλη του ΣΠΑΠ, συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Μελίσσια με πρωτοβουλία της Δημάρχου Πεντέλης, Νατάσσας Κοσμοπούλου…

Το βασικό θέμα ήταν η χάραξη κοινής στρατηγικής και στόχων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολιτάς, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Τίτος Ψαρουδάκης και Δημήτρης Καρράς, από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου η Δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, από τον Δήμο Διονύσου η Δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Τραιαφόρος, από τον Δήμο Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Μπήτας, από τον Δήμο Μαραθώνα ο αναπληρωτής Δημάρχου και αντιδήμαρχος Ασφάλειας  Χρήστος  Στάμος, από τον Δήμο Παλλήνης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρης Δήμος, από τον Δήμο Πεντέλης παραβρέθηκε σύσσωμη η δημοτική αρχή με τους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους.

Υπήρξε εκτενής αναφορά από τους παρευρισκόμενους στο αντικειμενικό, πλέον, θέμα που υπάρχει στους δήμους/μέλη – της έλλειψης εξοπλισμού –  και παρουσιάστηκε το παράδειγμα του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού ΣΠΑΥ. Ύστερα από πλούσια διαλογική συζήτηση οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους συναποφάσισαν τα παρακάτω:

  • Την προστασία του Πεντελικού με τη χάραξη κοινής στρατηγικής και συντονισμένων κινήσεων από τους δήμους – μέλη
  • Την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για τη θωράκιση του βουνού
  • Τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών κάθε δήμου και τον τερματισμό της εν υπνώσει λειτουργίας του ΣΠΑΠ με τη συνολική ανάκαμψή του σε όλα τα επίπεδα
  • Την ανάπτυξη της Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους δήμους – μέλη με: Κέντρα Επιχειρήσεων και αξιόπιστα συστήματα επικοινωνίας και απεικόνισης του θεάτρου των επιχειρήσεων, με βάση α. την αρχή της επιτήρησης & άμεσης 24ωρης επέμβασης, β. την εξασφάλιση επαρκούς εξοπλισμού γ. την επισήμανση των αδύναμων σημείων κάθε δήμου, δ. την πρόβλεψη έργων και μέτρων, ε. τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.
  • Τη διαρκή στήριξη των ομάδων εθελοντών ανά δήμο, την εκπαίδευση και πιστοποίησή τους
  • Τη διαφύλαξη της μορφολογικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ταυτότητας του βουνού
  • Την άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *