Αρχική » Στις κινητοποιήσεις «κατά της ανεξέλεγκτης δράσης» της COSCO και το Πέραμα

Στις κινητοποιήσεις «κατά της ανεξέλεγκτης δράσης» της COSCO και το Πέραμα

0

Ο Δήμος Περάματος συμμετείχε στο συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς ενάντια στην «ανεξέλεγκτη δράση» της COSCO και «για να μπει ένα τέλος στην αποικιοκρατική σχέση μεταξύ του ιδιώτη επενδυτή και των πόλεων που περιβάλλουν το λιμάνι».

Σ’ ανακοίνωση του , καταγγέλλει την κυβέρνηση για την παραχώρηση του 16% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στην COSCO,» χωρίς προηγουμένως ο ιδιώτης επενδυτής να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει το 2016 για την υλοποίηση έργων ύψους 300 εκ. Ευρώ».

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι « η τροποποίηση της σύμβασης επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Ζώνης, για τους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με το λιμάνι, αλλά και για τους εργαζόμενους.

Συν τοις άλλοις η ανεξέλεγκτη δράση της COSCO προσθέτει νέες επιβαρύνσεις στο Πέραμα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με δραματικές συνέπειες τόσο για τους πολίτες, όσο και για το φυσικό περιβάλλον.

Η περίφημη «ανάπτυξη» του λιμανιού πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής. Η COSCO απολαμβάνει τα κέρδη της, ενώ οι παραλιμένιοι Δήμοι και το περιβάλλον υφίστανται τις ζημιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *