29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε ο 6ος Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Παλλήνης

0

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Παλλήνης διοργανώνει τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», με τους μαθητές να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών.

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε μετά και την παράδοση από τον Δήμο Παλλήνης, των ειδικών κάδων για την χωριστή συλλογή υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, συσκευές και τηγανέλαιο.)

Ο Μαραθώνιος υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα followgreen.gr/pallini/contest.

Το Followgreen θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια/αντικατάσταση χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε παρουσία της κας Καλλιόπης Ζινέλη, Αντιδημάρχου Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δήμου Παλλήνης και εκπροσώπου του Followgreen.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *