29 Μαρτίου, 2024

Νέα Ιωνία: Οι μαζικοί φορείς της πόλης διαμαρτυρήθηκαν κατά της ακρίβειας

0

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας ενάντια στην ακρίβεια.

Ο Σύλλογος γυναικών Ν.Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ) συμμετείχε στην επιτυχημένη κινητοποίηση των φορέων της Ν.Ιωνίας το πρωί του Σαββάτου 4 Δεκέμβρη στην πλατεία Σημηριώτη ενάντια στην ακρίβεια.

Συμμετείχαν: Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (παράρτημα Ν.Ιωνίας), Σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού (σωματειακή επιτροπή Ν.Ιωνίας), Ένωση λογιστών ελεγκτών περιφέρειας Αττικής (Σωματειακή Επιτροπή Βορείου Τομέα), Ένωση επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων Ν.Ιωνίας.

Στο μήνυμά του ο Σύλλογος Γυναικών αναφέρει:

“Διεκδικούμε :

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000 € για κάθε παιδί.

Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ, σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγαίνει σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.

Συστηματικός δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον ιό σε όλο το λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη 16/12 σε κινητοποίηση ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *