Αρχική » Λογοδοσία Δημάρχων: Η «αγγαρεία» και το πεδίο αντιπαράθεσης

Λογοδοσία Δημάρχων: Η «αγγαρεία» και το πεδίο αντιπαράθεσης

0
apopsi

Ως «αγγαρεία» εκλαμβάνεται από το σύνολο των Δημάρχων η σύγκληση των ειδικών συνεδριάσεων λογοδοσίας της δημοτικής αρχής…

Του Άγγελου Αρτελάρη

Σύμφωνα με το νέο νόμο 5056/2023, το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούται να συγκαλεί κάθε δύο μήνες την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. Η παράλειψη σύγκλησης αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του ΔΣ!

Έτσι, λοιπόν, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα θέμα, εν τούτοις, αν ξεπερνούν τον αριθμό δέκα, τότε διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρόεδρος του ΔΣ είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει δέκα, τουλάχιστον, ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, τους Δημοτικούς Συμβούλους για 3 θέματα που αφορούν τη συνεδρίαση:

  • Την ημερομηνία…
  • Τον τόπο…
  • Την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων…

Η λογοδοσία του Δημάρχου, κοντολογίς, θα αποτελέσει «αγγαρεία» για την συντριπτική πλειονότητα των Δημάρχων. Παράλληλα, όμως, θεωρείται και πεδίο αντιπαράθεσης, καθ’ ότι τόσο ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και συνδημότες αναμένεται να το εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *