29 Μαρτίου, 2024

Καταστροφές στη Νίκαια – Ανάγκη για ασφάλεια

0

Καταστροφές σημειώθηκαν σε παιδική χαρά του δήμου Νίκαιας – Ρέντη και συγκεκριμένα σ’ αυτή που βρίσκεται στην Μπελογιάννη και Επταλόφου. Χαρακτηριστικό είναι ότι έσπασαν τα όργανα, ξήλωσαν το δάπεδο και πέταξαν τα κομμάτια στους γύρω δρόμους. Είναι επιτακτική ανάγκη θα υπάρξει ασφάλεια σε τέτοιους χώρους, είτε τοποθετώντας κάμερες, είτε διαθέτοντας προσωπικό. Ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, διαμαρτύρεται εντόνως και αναφέρει:

Ποιος θα μας προστατέψει από τους βανδάλους;
Χρόνια, τώρα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: ότι η δημοτική και δημόσια περιουσία είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι, εμείς, την πληρώνουμε όλοι, εμείς, οφείλουμε να την προστατεύουμε.
Κι όμως! Παιδικές χαρές, χώροι πρασίνου, πλατείες, δημοτικά κτίρια, δεν σταματούν να βανδαλίζονται κατά κανόνα από τα δικά μας παιδιά και φυσικά κάθε φορά να αναρωτιόμαστε…


Που είναι η αγωγή την οποία, γονείς, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας; Δυστυχώς μερικές φορές ο κόμπος φτάνει στο χτένι.
Αποκορύφωμα αυτών των καταστροφών αυτές που έγιναν προχθές στην παιδική χαρά Μπελογιάννη και Επταλόφου.

Έσπασαν τα όργανα, ξήλωσαν το δάπεδο της παιδικής χαράς και πέταξαν τα κομμάτια του στους γύρω δρόμους, έσκαψαν τρύπες μέσα στην παιδική χαρά. Έλεος!
Δεν υπήρχε κανείς να τους δει, δεν υπάρχει αστυνομία, δεν νοιάζεται κανείς για μια τέτοια καταστροφή μιας παιδικής χαράς.

Την ίδια μέρα στην παιδική χαρά της πλατείας Κουμπάκη από την οποία στις αρχές του καλοκαιριού είχαν αφαιρεθεί τα graffiti κάποιοι φρόντισαν να ξαναγράψουν υβριστικού περιεχομένου συνθήματα πάνω στα όργανα.
Η αφαίρεση των συνθημάτων γίνεται με χημικά που καταστρέφουν το χρώμα των οργάνων και δεν κάνουν καλό σε κανένα.

Το κακό βέβαια με τα συνθήματα που γίνεται σ’ αυτή την πλατεία, δεν παρατηρείται πουθενά αλλού. Ακόμη και το άγαλμα της Διαμάντως Κουμπάκη δεν ξεφεύγει από αυτά τα … «καλά παιδιά».
Εμείς, θα αποκαταστήσουμε άμεσα τις ζημιές όμως αν όλοι δεν φυλάξουμε την περιουσία της πόλης μας τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *