29 Μαρτίου, 2024

Εντατικότερη και πιο ποιοτική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

0

Άκρως παραγωγική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τις αστυνομικές αρχές, σε κορυφαίο επίπεδο πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου στο Δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης που απασχολούν την πόλη το τελευταίο διάστημα.

Στη συνάντηση, συμμετείχε εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικεφαλής και Διευθυντές από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων στην οποία υπάγονται οι ομάδες Ο.Π.Κ.Ε και ΔΡΑΣΗ, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, ενώ από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο παρέστη και ο κ. Βασίλης Παπαμιχαήλ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. για τα αυξανόμενα φαινόμενα παραβατικότητας στην περιοχή, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν την πανδημία, ειδικά σε επίπεδο ανηλίκων, την έξαρση τροχαίων ατυχημάτων, το διαχρονικό πρόβλημα των παράνομων κατασκηνώσεων στις παραλίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο και γενικότερα για το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της πόλης.

Αναγνωρίζοντας πως κύριαρχο αίτιο των ανωτέρω είναι η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο Δήμαρχος υπενθύμισε στους παρόντες, τη δέσμευση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. την περίοδο που συγχωνεύτηκαν τα τρία τμήματα της πόλης σε ένα, πως η συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία μείωση προσωπικού και καμία έκπτωση στην αστυνόμευση της περιοχής.

Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρόντες για τη δωρεάν παραχώρηση 2 περιπολικών στο Α.Τ. Βούλας από το Δήμο και τη διαμεσολάβηση της Δημοτικής Αρχής, για την πρόσθετη προμήθεια δύο ακόμα περιπολικών από χορηγία ιδρύματος κατοίκου της περιοχής μας, τα οποία σήμερα δεν περιπολούν στην πόλη, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετέφερε τους χαιρετισμούς του κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τη δέσμευσή του, πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί προσωπικά την πόλη, με στόχο την άμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που τέθηκαν. Ανέφερε ακόμη, πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ενήμερη για τα προβλήματα, καθώς είχε προηγηθεί συνάντηση του Δημάρχου την Τρίτη 27 Ιουλίου με τους επικεφαλής των Περιφερειακών και τοπικών Αστυνομικών Υπηρεσιών, ενώ κατέγραψε εκ νέου όσα θέματα τέθηκαν στη σύσκεψη. Μετά τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των Διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν σε σειρά άμεσων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών για την αποτελεσματική αστυνόμευση της πόλης. Συγκεκριμένα:

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού, ζήτησε να δημιουργηθεί άμεσα πρόσθετη περιπολία από το Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας στα επίκαιρα σημεία της πόλης, ενώ δεσμεύτηκε πως θα εισηγηθεί την άμεση ενίσχυση της δύναμης των τοπικών Τμημάτων, καθώς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής είναι υποστελεχωμένα.

Αποφασίστηκε η δημιουργία διαδικασίας για την άμεση και πιο έγκαιρη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., από τη Δημοτική Αρχή, για οποιοδήποτε φαινόμενο παραβατικότητας παρατηρείται.

Συμφωνήθηκε, πως θα ξεκινήσει η συστηματική ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις και παρεμβάσεις της Αστυνομίας σε επίπεδο πόλης, προκειμένου να υπάρχει συνεχής εικόνα των ποσοτικών, αλλά και ποιοτικών στοιχείων της τοπικής εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, πως το Σεπτέμβριο θα συσταθεί εκ νέου το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ στη στελέχωσή του.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει εκτενής καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης, από στελέχη των Υποδιευθύνσεων Προστασίας Ανηλίκων και Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της πρόληψης.

Η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε απ΄ όλους ιδιαίτερα χρήσιμη και αποφασίστηκε να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα που τέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα έγιναν ορατά μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την πολύ αυξημένη κίνηση στην περιοχή μας. Τα στοιχεία ελέγχων, καθώς και τα αποτελέσματά τους, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *