29 Μαρτίου, 2024

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο «Ασκληπιείο» Βούλας- Νέοι δίκλινοι θάλαμοι και θάλαμοι για ΑΜΕΑ

0

Μια ακόμη σπουδαία δωρεά πραγματοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας με την οριστική παράδοση και την παραλαβή από το Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας της νοσηλευτικής πτέρυγας του Γ΄ ορόφου του κεντρικού κτιρίου Γ’ Νικολούδειου, για την υλοποίηση της οποίας φορέας ήταν ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας (ο «Σύλλογος»).

Με το πολύτιμο αυτό έργο που περιλαμβάνει την πλήρη αναδιαρρύθμιση, εκσυγχρονισμό με προμήθεια νέου εξοπλισμού (μηχανήματα, κλίνες, φορεία, οικιακό, ξενοδοχειακό και νοσοκομειακό εξοπλισμό) του οποίου οι εργασίες διήρκησαν περίπου ένα έτος διαμορφώθηκαν δέκα δίκλινοι θάλαμοι και δύο ευρύχωροι θάλαμοι για ΑΜΕΑ, με ατομικό μπάνιο ο καθένας και κεντρικό κλιματισμό, ενώ η συνολική δυναμικότητα της πτέρυγας ανήλθε σε 28 κλίνες σε έκταση 600 τετραγωνικών μέτρων.

Στην πρότερη κατάσταση της πτέρυγας βασικό πρόβλημα στη λειτουργία της μονάδας ήταν οι τρίκλινοι θάλαμοι με παλαιό εξοπλισμό χωρίς μπάνιο και κλιματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ασκληπιείο» προέβη στην προσωρινή παραλαβή και χρησιμοποίηση της ανακαινισμένης πτέρυγας του Νικολούδειου Γ’ από τον Ιούνιο 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών μετά την επιδημία του Covid-19.

Με την παραλαβή του έργου, η πτέρυγα χρησιμοποιείται από την Νευροχειρουργική Κλινική και Ουρολογική Κλινική, πλαισιωμένη με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό με έξοδα του Νοσοκομείου ως πλήρως εκσυγχρονισμένη πτέρυγα νοσηλείας με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές σε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον, χάρη στην Δωρεά του ΙΣΝ, συμβάλλοντας θετικά στην νοσηλεία των ασθενών του Νοσοκομείου.

Το χρονικό του όλου εγχειρήματος

Η δωρεά ήταν από αίτημα του  Σύλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας προς το ΙΣΝ για το Έργο τον Σεπτέμβριο 2015,μετά από συνεννόηση με την τότε Διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας και με την πρωτοβουλία του Διευθυντού της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, κ. Δημητρίου Δελακά.

Η δωρεά εγκρίθηκε από το ΙΣΝ τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ενώ έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ του Νοσοκομείου τον Ιανουάριο του 2016. Ο Σύλλογος με την σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του Ασκληπιείου, λειτούργησε ως φορέας υλοποίησης της Δωρεάς του ΙΣΝ καθ’ όλη την διάρκεια του Έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *