Αρχική » «Αναπαυτήριο»: Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

«Αναπαυτήριο»: Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

0
bakogianis edimosgr 1

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Το «Αναπαυτήριο», δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στον Λόφο του Φιλοπάππου, παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στο δήμο Αθηναίων…

Το εμβληματικό σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας θα παραχωρηθεί στο δήμο για τα προσεχή 20 χρόνια, Είναι συνολικής επιφάνειας 1.063τ.μ. με κτιριακή εγκατάσταση και βρίσκεται εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Φιλοπάππου. Με μέριμνα, δαπάνη και ευθύνη της δημοτικής αρχής αναλαμβάνεται η λήψη όλων των αδειών πριν από την έναρξη των εργασιών, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί ο χώρος.

Θα στηριχθεί στο ίδιο μοντέλο συνεργασίας που ακολουθήθηκε και για τον Λυκαβηττό. Πριν από 2 χρόνια δήμος Αθηναίων και ΕΤΑΔ υπέγραψαν σύμβαση, σύμφωνα με την οποία η δεύτερη παραχωρεί στον δήμο 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της. Εν κατακλείδι, θα γίνει συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το θέατρο του Λυκαβηττού. Το οποίο, ως γνωστό, είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι το ιστορικό Θέατρο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου και η επαναλειτουργία του ύστερα από 15 χρόνια θα σηματοδοτηθεί με ένα μεγάλο Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *