Αρχική » Αλλάζει η εικόνα της Αθήνας – 80εκ. ευρω για την ανάπτυξη

Αλλάζει η εικόνα της Αθήνας – 80εκ. ευρω για την ανάπτυξη

0
xardalias doukas

xardalias doukas

«Μεταμορφώνεται» ο Δήμος Αθηναίων, καθ’ ότι θα δοθεί βάρος στην ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής…  

Ποσό συνολικού ύψους 101εκ. ευρώ θα δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 έργα και δράσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στον Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα, από τα 101 εκατομμύρια ευρώ:

  • 5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας (ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, αξιοποίηση των οφελών της ψηφιοποίησης και ανάπτυξη – ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων).
  • 78 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής.
  • 18 εκατ. ευρώ για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής (πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους, ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στην αγορά εργασίας, κοινωνική ένταξη των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες, κ.α.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *