Αρχική » «Χέρι – χέρι» Κ. Πελετίδης – Μ. Σελέκος

«Χέρι – χέρι» Κ. Πελετίδης – Μ. Σελέκος

0
selekos xaidari

Ο Μιχάλης Σελέκος, Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων και μαζί απαίτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών επαρκή χρηματοδότηση στους Δήμους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων…

Ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε ότι όταν πρόκειται για τα λαϊκά προβλήματα, Πρωθυπουργός και Υπουργοί εξαφανίζονται, όπως έκαναν και πριν 2 χρόνια στην κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Τελικά, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας, Διοίκησης Δημήτρη Κιρμικίρογλου, ο οποίος θα ματαφέρει τα αιτήματα στην υπουργό.

Αναλυτικά το υπόμνημα που κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Πάτρας

Κα Υπουργέ,

Σε συνέχεια των πολλαπλών παρεμβάσεων του Δήμου μας, τόσο για το σοβαρό ζήτημα της οικονομικής του κατάστασης του, όσο και για το θέμα των προσλήψεων τακτικού μόνιμου προσωπικού, σας καταθέτουμε τα αιτήματα μας και ζητούμε την ικανοποίηση τους, γιατί είναι δίκαια και θα διευκολύνουν τη λειτουργία μας.

Σε αυτά κατέληξε και η κινητοποίηση της πόλης μας στις 12/04/2024.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα απασχολούνται στο Δήμο Πατρέων 474 άτομα από προσωρινές διαταγές του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου, από προηγούμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και συγκεκριμένα των ετών 2017, 2019, 2020 που εκδικάζονται στις 17/04/2024 στο Λασίθι.

Την ίδια στιγμή 550 Συμβασιούχοι έχουν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη νέας προσωρινής διαταγής. Μέχρι σήμερα οι δαπάνες μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων στα κοινωφελή, που παρέμειναν με δικαστικές αποφάσεις ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, που για να διασφαλιστούν χρειάστηκε η ακύρωση πραγματοποίησης προϋπολογισθέντων τεχνικών έργων.

 

Ο Δήμος οδηγείται σε οικονομική καταστροφή. Οι ΚΑΠ του 2023 ήταν 25 εκατ. ενώ η μισθοδοσία του προσωπικού έφτασε τα 31,5 εκατ. ευρώ.

Κα Υπουργέ,

Με τις προσωρινές διαταγές ορίζεται ο Δήμος Πατρέων να καταβάλλει τις αποδοχές των συμβασιούχων, που κατά την υλοποίηση του προγράμματος μέχρι την ολοκλήρωση του, ήταν υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ.

Ο Δήμος με τα οικονομικά που διαθέτει είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύψει αυτή τη δαπάνη. Οι κυβερνήσεις που προωθούν την πολιτική διαχείριση της ανεργίας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της προσωρινότητας, φέρνουν σε απόγνωση τους εργαζόμενους, τους κρατούν σε ομηρία, τους αναγκάζουν να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια, να μη μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ο δε Δήμος, δεν μπορεί σε αυτό το περιβάλλον να σχεδιάσει σωστά τη λειτουργία των υπηρεσιών του και να έχει οικονομική δυνατότητα να λειτουργήσει.

Η προτεινόμενη λύση σε όλο αυτό δεν είναι άλλη παρά η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στους Δήμους με βάση τις ανάγκες τους και τη κάλυψη της μισθοδοσίας τους από το κρατικό προϋπολογισμό. Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

 

  • Να δοθεί εδώ και τώρα η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, σύμφωνα με το Νόμο «Καλλικράτη», καθώς και τα παρακρατηθέντα (οι Δήμοι, ενώ θα έπρεπε να μοιράζονται 7,5 δισ. μοιράζονται 1,8 δισ.).
  • Εδώ και τώρα έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στον Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στον Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κ.λπ.) και απέκτησαν εμπειρία.
  • Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως και ο νόμος Βορίδη που επιβάλλει τη υποχρεωτική κατάθεση έφεσης και εξάντλησης όλων των ενδίκων μέσων σε περίπτωση θετικής πρωτόδικης δικαστικής απόφασης για τους εργαζόμενους.
  • Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *