20 Φεβρουαρίου, 2024

Φόβος των δημάρχων τα πολυώροφα κτίρια

0

Τρόμος και φόβος των δημάρχων είναι τα πολυώροφα κτίρια που ξεφυτρώνουν σε περιοχές της Αττικής…

galanis edimos 1

Δημήτρης Γαλάνης, δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά

«Η προσπάθεια όλων μας να προστατευτούν οι κηπουπόλεις και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Δήμου μας θα συνεχιστεί και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι μια γροθιά»

Δύο από τους δήμους που τους προβληματίζει το φαινόμενο είναι ο Άλιμος και αυτός της Φιλοθέης – Ψυχικού. Για το λόγο αυτό ο Δημήτρης Γαλάνης, δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Παραδόθηκε στον υφυπουργό επιστολή, την οποία και υπογράφουν  πρώην δήμαρχοι του δήμου, σύμφωνα με την οποία τα κτίρια αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του προαστίου. Διατυπώθηκε η απόλυτη αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί, προκειμένου ν’ αλλάξουν οι χρήσεις γης επί του κεντρικού οδικού δικτύου.

«Η προσπάθεια όλων μας να προστατευτούν οι κηπουπόλεις και η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Δήμου μας θα συνεχιστεί και στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι μια γροθιά», αναφέρει ξεκάθαρα η εν λόγω ανακοίνωση.

Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζει ο δήμος Αλίμου, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθεί φρένο στα απαράδεκτα ψηλά κτήρια που ανεγείρουν αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες. Σε πολλές περιπτώσεις  αναπτύσσεται η δόμηση, που εν τέλει ξεπερνάει τον συντελεστή δόμησης της περιοχής.

Ο δήμος Αλίμου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για συνολικά δέκα τρια κτήρια και ετοιμάζει προσφυγές γι’ άλλα δέκα τέσσερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *