Αρχική » Το κτήμα Φιξ περνά στα χέρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το κτήμα Φιξ περνά στα χέρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0

Στο μεγάλο βήμα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην τελευταία του συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη δανείου για την αγορά του χώρου, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των 27 στρεμμάτων πρασίνου και των διατηρητέων ακινήτων που βρίσκονται εντός του Κτήματος. Έτσι, το Κτήμα Φιξ περνά στην κυριότητα του Δήμου και των δημοτών και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πάρκο – από τα μεγαλύτερα στην Αττική – πάρκο Πρασίνου, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το Δήμο μας, αποτελούσε για δεκαετίες όραμα και επιδίωξη κάθε Ηρακλειώτισσας και κάθε Ηρακλειώτη. Σήμερα κάνουμε το όραμα πράξη.

Ο Δήμος μας έχει πλέον τη δυνατότητα να αγοράσει το Κτήμα Φιξ, αφού πέτυχε ένα πολύ λογικό τίμημα, ώστε να περάσει στην κυριότητα των δημοτών.
Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του Κτήματος Φιξ και υλοποιούμε αυτό που δεν έγινε δεκαετίες τώρα. Ειδικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, που περιμέναμε – και κάποιοι περιμένουν ακόμα – να το αγοράσουν άλλοι για λογαριασμό μας, μένοντας, δυστυχώς, στην αναμονή.

H σημερινή Δημοτική Αρχή μετατρέπει αυτό το όνειρο δεκαετιών σε πραγματικότητα και αποκτά το Κτήμα Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου.

Είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην απόκτηση του Κτήματος γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή:

  • Πέτυχε, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του Κτήματος, μία εξαιρετική τιμή που μπορεί να καλύψει ο Δήμος.
  • Διερεύνησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου από τον Πολιτεία για την απόκτηση του Κτήματος και διαπίστωσε ότι, δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει.
  • Εξασφάλισε μια ευνοϊκή για το Δήμο δανειακή σύμβαση, που μπορεί να εξυπηρετηθεί, χωρίς να μειωθεί ούτε στο ελάχιστο το εύρος και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους δημότες ή να χρειαστεί να τους επιβαρύνουμε.

Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Το Κτήμα Φιξ γίνεται ξεκάθαρα δικό μας, χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάμε να μας το παραχωρήσουν κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το Κτήμα Φιξ περνά στην ιδιοκτησία των δημοτών για να ανήκει για πάντα στις Ηρακλείωτισσες και τους Ηρακλειώτες. Για να αποτελέσει αιώνια κληρονομιά της πόλης μας. Για να αποτελέσει το μεγαλύτερο δώρο του Δήμου μας στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνέβαλαν με την ψήφο τους. Να πω όμως και σε αυτούς που δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε είναι ο πιο σωστός, ο πιο αποτελεσματικός δρόμος, και τους δηλώνω ότι θα επιχειρήσω να συν διαμορφώσουμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα του Κτήματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *