Αρχική » Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης Πλεύρη – Πατούλη

Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο επίκεντρο της συνάντησης Πλεύρη – Πατούλη

0

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής, ΙΣΑ και Υπουργείου Υγείας στο πλέγμα των πολιτικών και δράσεων που αφορούν στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής, στον προσυμπτωματικό έλεγχο, καθώς και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπ. Υγείας Αθ. Πλεύρη. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός κ. Πλεύρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το οποίο συγκροτείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Μάλιστα όπως επισήμανε πρόκειται για ένα Δίκτυο το οποίο θα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της Πανδημίας.

Για το λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει εκ νέου συνάντηση προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει σε πιλοτικό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή του στο σύνολο της χώρας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη σύσταση του Δικτύου, η σύνθεση του οποίου αναμένεται να διευρυνθεί με τη συμμετοχή και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει υποβάλλει τη σχετική πρόταση στο πρόεδρο του Ν. Πλατανησιώτη.

Ο Γ. Πατούληςεπανέλαβε ότι η Αυτοδιοίκηση και η Ιατρική Κοινότητα μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη. Επίσης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας που εφαρμόζεται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ και σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκτασή του και στους 66 Δήμους της Αττικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια Υγεία και μέσα από τη διασυνδεσιμότητα των ΚΕΠ Υγείας και των ΤΟΜΥ. Επιπλέον συζητήθηκε και η στοχευμένη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *