Αρχική » Την τακτική του …κυλίσματος στη λάσπη ακολουθεί ο Χ. Δούκας

Την τακτική του …κυλίσματος στη λάσπη ακολουθεί ο Χ. Δούκας

0
doukas

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας υστερεί σε ψήφους έναντι του Λάζαρου Κυρίζογλου στις εκλογές της ΚΕΔΕ…

Γι’ αυτό και επιδίωξή του είναι να …κυλιστεί στη λάσπη με το νυν πρόεδρο, ώστε να ανεβάσει τη δημοτικότητα εντός του χώρου των ΟΤΑ.  Η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αιχμηρή καθώς ανέφερε:

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη καλεί με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ τους δημάρχους να ψηφίσουν την παράταξή του! Πλήρης έλλειψη σεβασμού στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στους δημάρχους. Ας τον μαζέψουν.

Αμέσως μετά ο επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής παράταξης  «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και Πρόεδρος της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου, εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε:

Με αφορμή το περιεχόμενο χθεσινής ανάρτησης του κ. Δούκα, Δημάρχου Αθηναίων , στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , στην οποία γίνονται μειωτικοί χαρακτηρισμοί σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κου Λάζαρου Κυρίζογλου επειδή ο τελευταίος “τόλμησε” να αποστείλει ενημερωτική επιστολής προς τους Δημάρχους όλης της χώρας μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. , θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χ. Δούκας θα έπρεπε να γνωρίζει πως η θητεία της σημερινής Διοίκησης και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου ολοκληρώνεται με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, σε μερικές εβδομάδες , ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ασκούν κανονικά τις θεσμικές αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους.

 

Στο πλαίσιο αυτών των καθηκόντων, είναι και η διαρκής επαφή με όλους τους εκλεγμένους Δημάρχους της χώρας. Πριν λοιπόν εκδώσει την όποια ανακοίνωση ο κ. Δούκας και στραφεί σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. , για το γεγονός πως επικοινωνεί ως οφείλει εκ του θεσμικού του ρόλου και με την ιδιότητα που δημοκρατικά κατέχει με τους συναδέλφους του δημάρχους, θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του κορυφαίου αυτοδιοικητικού συνδικαλιστικού οργάνου. Αντί να προσφέυγει στη χρήση προσβλητικών εκφράσεων, που δεν συνάδουν ούτε με το αξίωμα που κατέχει ο κ. Δούκας, ούτε με τον αυτοδιοικητικό θεσμό που υποτίθεται ότι θέλει να εκπροσωπήσει, θα όφειλε να είναι πιο προσεκτικός.

 

Έχοντας λιγότερες από 20 μέρες αυτοδιοικητικής διαδρομής , οφείλει τουλάχιστον να επιδεικνύει περισσότερο σεβασμό σε έναν Δήμαρχο όπως ο Λάζαρος Κυρίζογλου, που εκλέγεται επί 6 συνεχείς θητείες με πολύ υψηλά ποσοστά , ενώ επιπλέον έχει εκλεγεί Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, αλλά και Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ζήτημα ήθους ο σεβασμός μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού θεσμού και είναι κρίμα να διαπιστώνεται πλεόνασμα αλαζονείας κι έλλειμμα ευπρέπειας, από τις πρώτες κιόλας ημέρες θητείας του κ. Δούκα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το θεσμικό κατήφορο. Αφενός γιατί δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Αυτοδιοίκησης, που είναι η ενότητα των αιρετών της εκπροσώπων, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Αφετέρου, γιατί δεν ταιριάζει με τον πολιτικό μας πολιτισμό η υποτίμηση των συναδέλφων μας.

Επί της ουσίας του περιεχομένου της επιστολής μας ο κ. Χ. Δούκας ουδέν αναφέρει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *