Αρχική » Τετ α τετ Πέτσα, Μαραβέλια στην ΕΕΤΑΑ

Τετ α τετ Πέτσα, Μαραβέλια στην ΕΕΤΑΑ

0

Τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Σκοπός ήταν να ενημερωθεί από τη διοίκηση για τις άμεσες προτεραιότητες και την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που αναμένονται το προσεχές διάστημα, με βασικό γνώμονα την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Στ. Πέτσας: “Ευρύς ανασχεδιασμός των διαδικασιών”

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο έργο της ΕΕΤΑΑ που έχει να κάνει με την καταγραφή των διαδικασιών που ακολουθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας με στόχο τον πολίτη, που όπως ανέφερε είναι το «πρώτο σοβαρό βήμα για την αποτύπωση των υφιστάμενων διαδικασιών που χρησιμοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση και το οποίο θα επιτρέψει την απλούστευση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για έναν ευρύ ανασχεδιασμό των διαδικασιών, που θα επιτρέψει την εκπόνηση σύγχρονων οργανογραμμάτων και περιγραφής θέσεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε όλους τους δήμους


Με αυτόν τον ανασχεδιασμό, θα μπορέσουμε να καταγράψουμε και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής σε ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που θα μας επιτρέψει οι μελλοντικές προσλήψεις στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού να είναι πιο στοχευμένες και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί η σχετική απόφαση με τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις. Σκοπός μας είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε όλους τους Δήμους της χώρας –στα οποία δεκάδες παιδιά περνούν δημιουργικά τα απογεύματά τους, έτσι ώστε οι γονείς τους να μπορούν να είναι στον χώρο εργασίας τους– να διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους”.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος κ. Δ. Μαραβέλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σ. Σπυρίδων, η Αντιπρόεδρος κα. Ε. Γκόγκου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Χ. Καούκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΕΕΤΑΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *