Αρχική » Σχέδιο 10 σημείων από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της διαφθοράς

Σχέδιο 10 σημείων από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της διαφθοράς

0
eurokoinovoulio

eurokoinovoulio

Απόφαση πήρε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση Qatargate και ζητά με ψήφισμά της την άμεση λήψη μέτρων κατά της διαφθοράς με ένα σχέδιο μεταρρύθμισης.

Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί άμεσες αλλαγές και ζητά μέτρα για την κάλυψη των κενών στους υφιστάμενους κανόνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε συνέχεια της συζήτησης της Τρίτης, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τις υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη διαφάνειας και λογοδοσίας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με 541 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 3 αποχές.

Παραδοχή αποτυχίας από την Ευρωβουλή

Οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τον αποστροφή τους για τις καταγγελλόμενες πράξεις διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατά νυν και πρώην ευρωβουλευτών και προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(ΕΚ), και στηρίζουν την πλήρη συνεργασία Κοινοβουλίου με την εν εξελίξει έρευνες, τονίζοντας ότι οι εσωτερικοί του μηχανισμοί απέτυχαν να εντοπίσουν τη διαφθορά. Καταγγέλλουν επίσης απερίφραστα τις εικαζόμενες απόπειρες διαφθοράς από το Κατάρ, οι οποίες αποτελούν σοβαρή ξένη παρέμβαση στην ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Άμεση αναστολή όλων των νομοθετικών εργασιών που σχετίζονται με το Κατάρ

Ως άμεσο μέτρο, οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις εργασίες σχετικά με τους νομοθετικούς φακέλους που αφορούν το Κατάρ, ιδίως όσον αφορά την ελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων και τη συμφωνία ΕΕ – Κατάρ για τις αερομεταφορές, καθώς και τις προγραμματισμένες επισκέψεις, έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις καταγγελίες. Ζητούν επίσης να ανασταλεί η πρόσβαση όλων των εκπροσώπων των συμφερόντων του Κατάρ μέχρι οι δικαστικές έρευνες να παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *