Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης

0

«Η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κωφών – Βαρήκοων Πεύκης όχι μόνο δεν πρέπει να διαταράσσεται από παρεμβάσεις που οδηγούν σε αγωνία και αναστάτωση την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά να στηρίζεται ολόπλευρα με σχέδιο και καθημερινή μέριμνα», τονίζουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ερώτηση που κατέθεσαν προς την υπουργό Παιδείας, με πρωτοβουλία του Πάνου Σκουρλέτη και θέμα: «Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία μετακίνησης εκπαιδευτικών και αύξησης των μαθητών ανά αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρήκοων Πεύκης».

Επικαλούμενοι την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν ότι πρόκειται να μετακινηθούν τρία μέλη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του συγκεκριμένου σχολείου σε σχολεία της Πεντέλης και του Παπάγου, καθώς και ότι, σύμφωνα με την Β΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας, ο αριθμός των παιδιών ανά τάξη είναι μικρός και πρέπει να αυξηθεί. Τέθηκε, επίσης, και το ζήτημα να υπάρχουν μόνο κωφοί δάσκαλοι στο σχολείο.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι είναι αναγκαίο «να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία συρρίκνωσης του εν λόγω Δημοτικού Σχολείου» και θυμίζουν ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στήριξε τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στα δοσμένα πλαίσια της περιόδου σε αντίθεση με την υφιστάμενη πολιτική που στοχεύει στη συρρίκνωση αυτής».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ερωτάται:

“1. Υπάρχει σχεδιασμός ή απόφαση μετακίνησης του ΕΒΠ από το Δημοτικό Σχολείο σε άλλα όμορων περιοχών και εάν ναι σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αρθεί;

2. Σε ποιο θεσμικό πλαίσιο εδράζεται η παραπάνω διαδικασία για ύπαρξη μόνο κωφών δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο καθώς η παρουσία ακουόντων εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με την παρουσία κωφών εκπαιδευτικών είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη από το πρωτόκολλο λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου;

3. Σχεδιάζεται αύξηση των μαθητών ανά αίθουσα στο εν λόγω Δημοτικό Σχολείο;

4. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας ώστε έστω και με τεράστια καθυστέρηση να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ και παράλληλη στήριξη;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *