Αρχική » Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μάνδρα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μάνδρα

0

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης με ψήφισμα του στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5/7/2021, εξέφρασε την εναντίωση του στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, να συμπεριλάβει το υποκατάστημα Μάνδρας στα είκοσι πέντε (25) που θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών παρατίθεται το χρονικό των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη της η εν λόγω πρόθεση, καθώς επίσημη ενημέρωση από την Εθνική Τράπεζα προς το Δήμο δεν υπήρξε.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης, κατόπιν προσωπικής πληροφόρησης που είχε επί του θέματος πριν μάλιστα αυτό αποτελέσει αντικείμενο δημοσιευμάτων στον τύπο, προχώρησε σε επιστολή (δείτε συνημμένο έγγραφο) προς τη Γενική Διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας στις 23/6/2021, με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης, εξηγώντας τους λόγους που συντρέχουν.

Η συγκεκριμένη επιστολή μάλιστα κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Δυτικής Αττικής, τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, ενώ ο Χρήστος Ε. Στάθης συναντήθηκε αμέσως με το Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εθνικής Τράπεζας Βασίλειο Τσόκα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση στο Δημαρχείο κατόπιν πρόσκλησης της Δημοτικής Αρχής, με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Δικτύου Α’ της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρη Ζαπαντή και το Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εθνικής Τράπεζας Βασίλειο Τσόκα, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Σωτηρία Αργυρίου και Δημήτρης Δουδέσης επαναλαμβάνοντας το αίτημα ακύρωσης της εν λόγω απόφασης.   

Στην προγραμματισμένη για τις 2/7/2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα θα εισήγετο ως έκτακτο προς συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος, ωστόσο η μη προσέλευση μερίδας της αντιπολίτευσης προκάλεσε έλλειψη απαρτίας που οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης.

Στις 5/7/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκ νέου και κατόπιν ενημέρωσης του Δημάρχου προς το Σώμα, οι ένδεκα (11) παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του θέματος αποχώρησαν δύο (2), κατέληξαν στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο αναφέρει.

«Εναντιωνόμαστε στο κλείσιμο του μοναδικού πλήρους λειτουργίας καταστήματος που λειτουργεί στο Δήμο μας και σε περίπτωση του δεν «εισακουστούμε»  θα προχωρήσουμε σε άμεσες δραστικές κινητοποιήσεις».

Οι ψηφίσαντες είναι: Αριστοτέλης Μπότσης, Παναγιώτης Κολοβέντζος, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, Μελέτης Αδάμ, Σωτηρία Αργυρίου, Κατερίνα Καλαρίδη, Κώστας Φράγκος, Μιχάλης Σακελλάρης, Μάγδα Σακελλάρη, Μπάμπης Θεοδώρου

Η λίστα με τα είκοσι πέντε (25) καταστήματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, των οποίων προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας:

Κάνιγγος, Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής, Κέντρου Αιγάλεω, Καλογρέζας, Νέας Eλβετίας, Παραλίας Βουλιαγμένης, Καλλίπολης, Μεγάρου ΟΤΕ, Μάνδρας, Λέοντος Σοφού, Πανοράματος(239), Παλ. Aγοράς Ρόδου, Μαρμαρά, Ξυλόκαστρου, Αθηνών Kαλαμάτας, Νεωρίου Σύρου, Πλ. 1866 Xανίων, Τυμπακίου, Φιλιατών, Λίμνης Eυβοίας, Ιάσωνος Bόλου, Άργους Oρεστικού, Νιγρίτας, Ελευθερούπολης, Φερών. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *