Αρχική » Στ. Μαμαλάκης: Η Μ. Ανδρούτσου κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Στ. Μαμαλάκης: Η Μ. Ανδρούτσου κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί

0
mamalakis

Ο Στέλιος Μαμαλάκης, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Επίθεση στην απερχόμενη Δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου, εξαπέλυσε ο νέος «τοπικός άρχοντας», Στέλιος Μαμαλάκης…

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε «η ίδια και η παράταξη της επιχειρούν με ερασιτεχνισμούς και μικροπολιτικές πιρουέτες να δημιουργήσουν τετελεσμένα πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να μετακυλήσουν τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης όλων των προηγούμενων ετών στη νέα δημοτική αρχή.

Και ενώ υπολείπονται ελάχιστα 24ωρα πριν τη λήξη της θητείας της, η κ. Ανδρούτσου ασθμαίνοντας, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μάλιστα, μέσω της σημερινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο επιχείρησε να υποστηρίξει ότι είναι «διατεθειμένη» να συζητήσει μαζί μας για τη συνδιαμόρφωση ενός πλασματικού προϋπολογισμού με αυξήσεις ανταποδοτικών τελών.

Από την ημέρα ανάδειξης της νέας δημοτικής αρχής μέχρι και σήμερα η απερχόμενη δήμαρχος και οι συνεργάτες της βρίσκονται σε μια απραξία. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, ούτε συνάντηση. Ωστόσο, η κ. Ανδρούτσου, ενώ ήταν σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο, υποστήριξε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου!

Ας μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

 

  • Γιατί σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ;

  • Τι εξυπηρετεί μια τέτοια επικοινωνία αυτήν την στιγμή;

  • Πού ήταν η ίδια και οι συνεργάτες της όλο το προηγούμενο διάστημα;

  • Πότε μας έστειλαν έστω ένα email για να μας ενημερώσουν;

  • Ισχύει ότι για να μπορέσει να εξοφλήσει ανελαστικές δαπάνες, όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων, αναγκάστηκε να λάβει από το Υπουργείο Εσωτερικών προκαταβολή από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους του 2024!

Για άλλη μια φορά η κ. Ανδρούτσου επιχειρεί να μας πείσει ότι δε φταίει εκείνη και η παράταξή της, αλλά όλοι οι άλλοι. Σήμερα το ΥΠΕΣ, αύριο οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι πρώτο μέλημα τους είναι πώς θα κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Σε αυτόν τον παραλογισμό δεν συμμετέχουμε και δε θα γίνουμε συνένοχοι. Η απερχόμενη Δήμαρχος αν θεωρεί ότι έχει προϋπολογισμό ας τον περάσει από την οικονομική επιτροπή και να τον ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο με δική της ευθύνη.

 

Επιπλέον, ενώ στους περισσότερους δήμους της χώρας, έχει γίνει το αυτονόητο και οι απερχόμενες διοικήσεις έχουν ενημερώσει τις νέες δημοτικές αρχές, στο δήμο μας δεν υπήρξε καμία συνεργασία.

 

Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε για τα στοιχειώδη, καθώς εγώ προσωπικά δεν κλήθηκα ποτέ από τη Δήμαρχο για να ενημερωθώ, ενώ μετά από 2,5 μήνες, πέντε ημέρες πριν τις γιορτές μας, προσφέρθηκε χώρος στο δημαρχείο για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τη μετάβαση.

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι σε βάρος των συνδημοτών μας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στις ευθύνες που βαρύνουν τη σημερινή διοίκηση.

 

Από 1/1/2024 και αφού ενημερωθούμε καταλλήλως θα δράσουμε προς όφελος των πολιτών. Με διαφάνεια και συγκεκριμένα βήματα θα αποκαλύψουμε τη πραγματική εικόνα, η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να γνωρίζουν οι πολίτες του Αγίου Δημητρίου όλη την αλήθεια.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του ισολογισμού του 2022, ο εκλεγείς με την παράταξή μας και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Μάριος Ιωάννης Μπάντος αναφέρθηκε στο ζήτημα και αφού διατύπωσε τις διαφωνίες του, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του Γιώργος Ταμπακόπουλος και Ευάγγελος Μαλαθούνης αποχώρησαν.

 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπάντος επισήμανε ότι «η ανεπιτυχής προσπάθεια της απερχόμενης Δημάρχου να αποτρέψει την πολιτική της χρεωκοπία οδήγησε τον Δήμο μας σε οικονομική χρεωκοπία» και συμπλήρωσε:

 

«Αρνούμαστε να συμμετέχουμε, έστω και δια της απλής παρουσίας μας, σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών, αποχωρούμε από την συνεδρίαση και δεσμευόμαστε ως νέα διοίκηση ότι θα φέρουμε όλα τα πραγματικά δεδομένα στο φως και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταγραφούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, αλλά το κυριότερο για να επανακάμψει οικονομικά, το συντομότερο δυνατόν, ο δήμος μας και να παρέχει στους κατοίκους του, τις υπηρεσίες και το επίπεδο ζωής που τους αξίζει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *