Αρχική » Στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παρουσία και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» παρουσία και του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη οι ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

0

Γ. Πατούλης: «Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης που προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο την Αττική και συνολικά τη χώρα μας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρέστη στην ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για να παρουσιαστεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021.

Όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό απομένουν 77 ημέρες για την εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδέχθηκε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» όλους εκείνους που πίστεψαν και επέλεξαν να υποστηρίξουν το εγχείρημα της επιστροφής του αγώνα στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ. 

Στους κεντρικούς υποστηρικτές είναι και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τάχθηκε στο πλευρό του Υφυπουργού εκφράζοντας την υποστήριξη του στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής για τη χώρα εκδήλωσης. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε τα εξής:  «Δύο χρόνια εργαζόμαστε συστηματικά μαζί με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τον Αθλητισμό.  Η εξωστρέφεια της χώρας μας σχετίζεται με αρκετές αθλητικές δραστηριότητες όπως το ράλλυ Ακρόπολις που πραγματοποιείται στην μετά COVID εποχή. Έχω επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, η οποία προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο την Αττική και συνολικά τη χώρα μας. Με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά βήματα προς τηνανάπτυξη και την τουριστική προβολή της Αττικής μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια και στο πλαίσιο αυτό έχει μεγάλη σημασία η προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε κορυφαίο παγκόσμιο επίπεδο, καθώς οι χώρες που προάγουν το μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι αυτές που έχουν και τα χαμηλότερα ποσοστά στα τροχαία ατυχήματα».

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει σε επίπεδο υποδομών για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, ενώ θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή της Ειδικής Διαδρομής στο Σύνταγμα και σε δρόμους αρμοδιότητάς της. Η Ειδική Διαδρομή έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτέμβρη.

Κατά την ομιλία του ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021 και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου, αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους. Ανάμεσά τους η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που, έχοντας επί μία δεκαετία συνδέσει το όνομά της με αυτό του Ράλλυ Ακρόπολις, επισφράγισε τους δεσμούς της με τον εμβληματικό αγώνα, ο οποίος για τις χρονιές 2021-2022 θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις». 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμης Καραΐσκος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευε και ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας Κίμων Λογοθέτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *