Αρχική » Στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου «έπεσαν» οι υπογραφές για τη Γραμμή 4 του Μετρό

Στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου «έπεσαν» οι υπογραφές για τη Γραμμή 4 του Μετρό

0

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο Δήμος Γαλατσίου φιλοξένησε την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τις Διοικήσεις της Αττικό Μετρό ΑΕ και του Ομίλου ΑΒΑΞ, με σκοπό την υπογραφή της σύμβασης έναρξης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή».

Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 13 χλμ από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι έως το Γουδή, εντός των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου και θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: « Η Γραμμή 4 του Μετρό αποτελεί ένα έργο πνοής που θα αναβαθμίσει την πόλη μας, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η έναρξη της κατασκευής του αποτελεί δικαίωση και των δικών μας προσπαθειών, αλλά και όλων μας μαζί. Βέβαια, τα μεγαλόπνοα έργα ως γνωστόν ανήκουν πρώτα απ’ όλους στους ίδιους τους πολίτες και διαμορφώνονται ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες και προσδοκίες. Και όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε ποτέ. Συνεχίζουμε λοιπόν από την πλευρά μας να διεκδικούμε από την Κεντρική Διοίκηση την υπογειοποίηση της Βεΐκου, η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς αναπόφευκτα η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έως την Εθνική Οδό θα μεταφέρουν έναν επιπλέον όγκο οχημάτων στην πόλη μας. Σχεδιάζουμε με ασφάλεια ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας, για το μέλλον των παιδιών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *