Αρχική » Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2021» στην Κολωνία, με πάνω από 4 χιλιάδων εκθέτες

Στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών «ANUGA 2021» στην Κολωνία, με πάνω από 4 χιλιάδων εκθέτες

0

Γ. Πατούλης: « Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα»

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «ANUGA» η οποία πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE της Κολωνίας. Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Με 100 χρόνια εμπειρίας, η Anuga, η οποία διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά, αποτελεί μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 4.600 εκθέτες από 98 χώρες, γεγονός που αποδεικνύει την παγκόσμια δυναμική της βιομηχανίας τροφίμων στην οικονομία.

Η Περιφέρεια Αττικής, με φυσική παρουσία για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δίνει τη δυνατότητα σε 13 επιχειρήσεις της χωρικής της αρμοδιότητας να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να ενημερώσουν για την ποιότητά τους αλλά και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και καινοτομίες, που αφορούν στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη σημαντική αυτή έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε σημαντικές εκθέσεις διεθνούς κύρους όπως ηΔιεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «ANUGA», που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κολωνία, συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται συστηματική προσπάθεια με στόχο να μπουν νέες βάσεις σε παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο Τουρισμός, με έμφαση στο θεματικό τουρισμό. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το Brand name Αττική και να μπει στον τουριστικό χάρτη ο Οινικός και γαστρονομικός τουρισμός της Αττικής. Η Αττική διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία χρειάζεται να αναδείξουμε. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα προβάλλουμε, τόσο τα εξαιρετικά προϊόντα της Αττικής γης, όσο και τις διαδρομές οινοτουρισμού».

Το περίπτερό της Περιφέρειας αποτελεί τμήμα της εθνικής συμμετοχής που επιμελείται η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), και φιλοξενεί τις εξής επιχειρήσεις:

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ/ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
HELLAS QUALITY FOODS                 Βιομηχανία επεξεργασίας, μεταποίησης, συσκευασίας προϊόντων φρέσκου σκόρδου
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΛΙΟΥ- ΑΦΟΙ Δ. & Λ. ΚΕΚΚΟΥ Ο.Ε.                        Τυποποίηση μελιού
ΚΟΡΒΕΛ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΕ                 Παραγωγή εδεσμάτων από ελιά κι ελαιόλαδο και τυποποίηση αυτών
TSANOS BAKERY
Παραγωγή αρτοπαρασκευασμάτων
VEVI/VEVI ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ
Παρασκευή, τυποποίηση κι εμπορία αρωματικών φυτών και βοτάνων
ENERGAEA-ΔΗΜΑΣ-ΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
Τυποποίηση ελαιολάδου, Βιολογικό ελαιόλαδο, Ελιές
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ “ΗΛΙΟΣ”/ΠΑΝ. ΣΠ. ΔΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ                                              Παραγωγή ζυμαρικών
FRUIT HELLAS-ΔΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΒΕ
Βιοτεχνία χυμών (λεμόνι-ξύδι-βαλσάμικα)
RAKS/RAKS ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε.
Παραγωγή προϊόντων από χαρούπι: αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, μαρμελάδες, μπάρες, αλείμματα
INOVIA AE                                Παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία γλυκαντικών με βάση την στέβια
EULOGIA OF SPARTA                        Μέλι
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΚΕΡΙΔΟΥ      Υπερτροφές, τσάϊ, μείγματα και έλαια βοτάνων
GOLD METAMORPHOSIS M.IKE
Χονδρικό/λιανικό εμπόριο ελαιολάδου

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπούν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, κος. Βοϊδονικόλας Σταύρος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κος. Χριστακόπουλος Παύλος και η γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κα. Κωνσταντοπούλου Μαρία.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε δημοσιογράφος/ Έλληνας συντάκτης της DeutscheWelle, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής, κο. Βοϊδονικόλα Σταύρο, καθώς και από τους εκπροσώπους δύο εταιρειών που συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας. Το περίπτερο επίσης επισκέφτηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του EnterpriseGreece, κα. Αλεξανδροπούλου Μπέττυ.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό δείπνο που διοργανώνει η Περιφέρεια, στο οποίο θα συμμετέχουν διάφοροι εμπορικοί παράγοντες, οι εκθέτες της, αλλά και προσκεκλημένοι αγοραστές, εισαγωγείς, διανομείς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, media και influencers από την αγορά της Γερμανίας. Σκοπός του δείπνου είναι η προβολή του αγροδιατροφικού τομέα της Αττικής, καθώς και η γνωριμία των εκθετών με παράγοντες της αγοράς της Γερμανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *