Αρχική » Στη διαχείριση βιοαποβλήτων προχωρά ο δήμος Γλυφάδας

Στη διαχείριση βιοαποβλήτων προχωρά ο δήμος Γλυφάδας

0

Ο δήμος Γλυφάδας θα προχωρήσει σε έργα που αφορούν τη συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων…

papanikolaou glifada 1

Ο Γιώργος Παπανικολάου

Ο δήμος Γλυφάδας θα προχωρήσει σε έργα που αφορούν τη συλλογή και διαχείριση βιοαποβλήτων…

Εξασφάλισε τη χρηματοδότηση των έργων, καθώς το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 6.579.760,17 ευρώ και προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Πρόκειται για υπόγειους και υπέργειους κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, για το νέο στόλο με απορριμματοφόρα καθώς και τα ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα. Παράλληλα, θα εγκατασταθεί ολοκληρωμένο «έξυπνο» σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των οχημάτων και των κάδων.

«Ακόμη 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους στη Γλυφάδα μας, η οποία συνεχίζει να βαδίζει ακόμα πιο δυναμικά σε μια νέα εποχή, πιο πράσινη, πιο οικολογική, πιο βιώσιμη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε:

«Μετά από τεράστιο κόπο και σύνθετη προσπάθεια, εξασφαλίσαμε περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, που θα αλλάξουν τον τρόπο συλλογής και διαλογής απορριμμάτων στην πόλη μας, με την ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου για την έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση, συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν από την πλευρά του δήμου μας για τη διεκδίκηση της σπουδαίας αυτής χρηματοδότησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *