Αρχική » Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν τα δημοτικά τέλη για το 2022 στο Δήμο Διονύσου

Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν τα δημοτικά τέλη για το 2022 στο Δήμο Διονύσου

0

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου τα νέα Δημοτικά Τέλη, με ισχύ από 1/1/2022, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Εντετεαλμένου Συμβούλου Οικονομικών Πόρων και Ψηφιακών Εφαρμογών Γιάννη Τσουδερού και τις Οικονομοτεχνικές μελέτες της Υπηρεσίας Εσόδων.

Σε ότι αφορά το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, παρέμεινε αμετάβλητος χωρίς αύξηση ο Γενικός Συντελεστής του 1,05 € / τ.μ. των κατηγοριών Α΄ και Β΄, αναφορικά με τις κατοικίες και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για Κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αναφορικά με το Φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων (ΦΗΧ) συνεχίζεται ο σταδιακός εξορθολογισμός του σημερινού καθεστώτος. Ειδικότερα ο συντελεστής για τους στεγασμένους χώρους παραμένει στο 0,25 (για Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Διόνυσο, Κρυονέρι, Ροδόπολη) και διαμορφώνονται στο 0,12 (για Δροσιά και Σταμάτα).

Μετά από την τροποποίηση των συντελεστών επιτυγχάνεται η ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων του Δήμου Διονύσου κατά 29.201 €.

Σε ότι αφορά το ανταποδοτικό τέλος ύδρευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διατήρηση του ισχύοντος τιμολογίου, διατηρώντας παράλληλα τους μειωμένους συντελεστές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στις σχετικές τοποθετήσεις του υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αποφάσισε να διατηρήσει για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά τέλη στα ίδια χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με άλλους Δήμους, με την ελπίδα ότι εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου θα μπορούν να γίνουν και περαιτέρω μειώσεις.

Υπογραμμίζεται ότι στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Εντεταλμένης Συμβούλου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δομών Υγείας Γεωργίας Κριεμάδη, για τη θέσπιση ενός νέου προγράμματος τακτικής διανομής δέματος με τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα, με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων με συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, προς το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *