Αρχική » Πως «έσπασε» το κατεστημένο στον ΣΠΑΠ ο Β. Ξυπολυτάς – Τα πλάνα του για τη νέα εποχή

Πως «έσπασε» το κατεστημένο στον ΣΠΑΠ ο Β. Ξυπολυτάς – Τα πλάνα του για τη νέα εποχή

0
xipolitas siomos

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, Δήμαρχος Κηφισιάς, εξελέγη πρόεδρος στον ΣΠΑΠ, κερδίζοντας τον Βλάσση Σιώμο…

«Βελούδινη» ήταν η νίκη του νέου προέδρου στο Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού. Δίχως να υπάρξουν πιέσεις, ο Βασίλης Ξυπολυτάς επικράτησε του επί πολλά χρόνια προέδρου του ΣΠΑΠ, ο οποίος δεν ανέμενε το τελικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σιώμος είχε λάβει προεκλογικά τη διαβεβαίωση για το διορισμό του σε θέση ευθύνης, εν τούτοις, δεν τον αποδέχθηκε θεωρώντας ότι θα κάνει «περίπατο» στις εκλογές. Είχε δημιουργήσει, άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια στενές σχέσεις με δημοτικούς συμβούλους των Δήμων, πολλοί από τους οποίους του «γύρισαν την πλάτη».

Λέγεται ότι συνεργάτες του τέως προέδρου ζήτησαν να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία, καθ’ ότι δέκα χρόνια προεδρίας στον ΣΠΑΠ ήταν πολλά. Ο ίδιος, όμως, δεν θέλησε να κάνει πίσω, ίσως ακούγοντας και Γενικό Γραμματέα Οργανισμού, με συνέπεια να έρθει η ήττα.

Οι κινήσεις του Β. Ξυπολυτά

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τους Δημάρχους Πεντέλης, Νατάσας Κοσμοπούλου, Διονύσου Κατερίνας Μαϊχοσογλου και Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση, ενώ τυγχάνει της εκτίμησης και των νέων Δημάρχων (π.χ. κ. Τσεβά). Ο ίδιος ανέφερε ότι «η προστασία του Πεντελικού όρους είναι συνυφασμένη με την προστασία της ζωής μας.

Με αίσθημα ευθύνης και ενότητας, ευχαριστώ από καρδιάς τους εκλέκτορες του Συνδέσμου για την πολύτιμη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Βρισκόμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για επανάπαυση. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση ή κατάσταση που χρήζει άμεσης επέμβασης.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, πέρα από την προστασία να αναζητήσουμε τους τρόπους να κάνουμε ξανά “πράσινο” το όρος, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *