Αρχική » Πρώτο σχολείο με έξυπνο φωτισμό

Ένα νέο πρωτοποριακό έργο έρχεται να πλαισιώσει την στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των σχολείων της πόλης μας. Το πρώτο σχολείο Πανελλαδικά με έξυπνο φωτισμό είναι το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, που φιλοξενεί το Εσπερινό Λύκειο.

Η υλοποίηση γίνεται πιλοτικά, χρησιμοποιώντας φώτα υψηλής ποιότητας, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ηλεκτροφωτισμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του φωτός και τη φωτεινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες, αφού τα φωτιστικά σώματα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες που μετρούν την ποσότητα του φωτός που έχει διαθέσιμη ο κάθε μαθητής και αυτορυθμίζονται αναλόγως. Αυτό μειώνει επίσης την οπτική κόπωση των ματιών και ενισχύει τη δυνατότητα συγκέντρωσης.

Επιπλέον με τη χρήση εξελιγμένων έξυπνων λαμπτήρων LED στους κοινόχρηστους χώρους με ανιχνευτές κίνησης, αυξάνουμε τη φωτεινότητα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα η χρήση ανθεκτικότερων υλικών εξασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο, ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος σύμφωνα με υπολογισμούς θα φτάσει το 60%.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε: «Με τη λειτουργία του έργου, στόχος είναι αφενώς να παρέχουμε ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και αφετέρου να αποκομίσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την ποιότητα του φωτισμού όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *