Αρχική » Πλημμύρισε ξανά νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Πλημμύρισε ξανά νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

0

Πλημμυρισμένο και παντελώς ακατάλληλο για μάθημα βρήκαν το πρωί της Τετάρτης (24/11) το 3ο νηπιαγωγείο Καλλιθέας, αποτέλεσμα της καταρρακτώδους βροχής που έπεσε το βράδυ της Τρίτης (23/11) σε όλη της Αττική.

Έτσι όταν έφτασαν οι γονείς με τους μαθητές ενημερώθηκαν πως δεν μπορεί να γίνει μάθημα, μιας και οι αίθουσες ήταν γεμάτες λάσπη και νερά, με αποτέλεσμα τα παιδιά να επιστρέψουν για μάθημα την Παρασκευή (26/11).

Αυτή άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο πλημμυρίζει, μιας και το ίδιο είχε συμβεί και όταν στην Αττική χτύπησε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Τεράστια προβλήματα στην Αττική

Περισσότερες από 80 κλήσεις, εκ των οποίων οι 20 αφορούσαν τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από αυτοκίνητα ακινητοποιημένα λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων μετά την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Αττική δέχθηκε, το δίωρο από τις 22.00 ως τα μεσάνυχτα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, που βρίσκεται από νωρίς σε αυξημένη ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές όπου αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το Κέντρο Επιχειρήσεων έλαβε 83 κλήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο.

Από τις 20 κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε τέσσερις, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι εγκλωβισμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν μόνοι τους ή με την βοήθεια άλλων πολιτών.

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής επισημαίνεται ότι παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά προσωπικού και οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *