28 Σεπτεμβρίου, 2023

Παράταση απογραφής μέχρι 13 Δεκεμβρίου

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή για το 2021 παρά τα κωλύματα που έχουν προκύψει στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ δε, η αυτο-απογραφή παρατείνεται μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να δοθεί αρκετός χρόνος σε όλους.

Πιο συγκεκριμένα, παράταση δόθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή 2021. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μπορούμε να αυτο-απογραφούμε μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε το στάδιο της ηλεκτρονικής αυτο-απογραφής να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή, όμως υπάρχουν απρόβλεπτα εμπόδια που καθυστερούν τη διαδικασία.

Η διαδικασία της απογραφής

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η διαδικασία της απογραφής έχει ως εξής: «Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr
να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *