Αρχική » Ο Ν. Σαλαπατάρας στο Νταβός για την προετοιμασία ανθρωπιστικών κρίσεων

Ο Ν. Σαλαπατάρας στο Νταβός για την προετοιμασία ανθρωπιστικών κρίσεων

0

Ο Νικόλαος Σαλαπατάρας, CEO της SALAS Inter. Group και ιδρυτής και πρόεδρος του International Humanitarian Aid Foundation, συμμετείχε στο World Economic Forum…

sallas xai edimosgr

Ο Νικόλαος Σαλαπατάρας στο Νταβός

Ο Νικόλαος Σαλαπατάρας έθιξε το σοβαρό ζήτημα της κατασπατάλησης φαγητού (food waste) που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την Ε.Ε

Πραγματοποιήθηκε κυκλική συζήτηση στο Greek House Davos, με κεντρικούς ομιλητές τον Νικόλαο Σαλαπατάρα και τον CEO της ινδικής B.L. Agro Industries Ltd, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου.

Η θεματική της συζήτησης αφορούσε την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με κυβερνήσεις, παγκόσμιους οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κος Σαλαπατάρας ανέλυσε τη σημασία της σωστής προετοιμασίας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων που ξεσπούν από έντονα καιρικά φαινόμενα, ένοπλες συγκρούσεις, πανδημίες κτλ, ουτως ώστε οι πληγέντες να λαμβάνουν εγκαίρως επαρκή βοήθεια η οποία να καλύπτει τις ανάγκες τους.

sallas xai edimosgr
Ο Νικόλαος Σαλαπατάρας έθιξε το σοβαρό ζήτημα της κατασπατάλησης φαγητού (food waste) που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την Ε.Ε

H SALAS Inter. Group, έχοντας πολυετή ειδίκευση και εμπειρία στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι σε θέση να συνεργαστεί και να στηρίξει κράτη και κυβερνήσεις που χρειάζονται την ιδιωτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διαχείρισης κρίσεων.

Παράλληλα, ειδικεύεται στην προετοιμασία πακέτων τροφίμων και ειδών υγιεινής, ειδών καταφυγίου και εκπαίδευσης ενώ αναλαμβάνει τη διαχείριση (από το Α έως το Ω) και τη συμβουλευτική για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εξ ονόματος ιδιωτικών εταιρειών (στο πλαίσιο του CSR), φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και φυσικά ιδιωτών που επιθυμούν να προσφέρουν βοήθεια σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο κος Σαλαπατάρας έθιξε το σοβαρό ζήτημα της κατασπατάλησης φαγητού (food waste) που τα τελευταία χρόνια απασχολεί την Ε.Ε, και το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανθρωπιστική κρίση, αφυπνίζοντας τους ακροατές και αναφέροντας πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τη σοβαρή λήψη μέτρων για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού της σπατάλης τροφίμων, όπως είναι λόγου χάρη η σωστή μεταφορά των τροφίμων.

sallas ntav edimosgr 1
O κ. Σαλαπατάρας ανέλυσε τη σημασία της σωστής προετοιμασίας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικών κρίσεων που ξεσπούν από έντονα καιρικά φαινόμενα, ένοπλες συγκρούσεις, πανδημίες κτλ
Και οι δύο ομιλητές συμφώνησαν πως η πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία για τη σωστή διαχείριση των πόρων και της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεννόηση με εταιρείες που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία, όπως η SALAS Inter. Group.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *