Αρχική » Ο Μ. Αγγελόπουλος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Μ. Αγγελόπουλος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

0
aggelopoulos

Ο πρώην περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές…

Ο Μ. Αγγελόπουλος ανέφερε:

Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αποτελεί μεγάλη προσωπική τιμή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά το θεμελιώδες και πιο ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας και ο ρόλος της σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα οφείλει να είναι αναβαθμισμένος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που διαρκεί δύο και πλέον έτη, ο ευρωσκεπτικισμός και η άνοδος των ακραίων φωνών, οι οικονομικές ανισότητες και οι διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης, η ενεργειακή κρίση, η γεωπολιτική αστάθεια και το μεταναστευτικό δημιούργησαν ισχυρές αναταράξεις και κρίσεις που χρειάζονται άμεσα εκτόνωση και αντιμετώπιση.

Η προοπτική της Ευρώπης είναι οι περιφέρειες της. Η ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη τους, η υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδίων για τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης που είναι η νησιωτική και ακριτική Ελλάδα, χρειάζονται ειδικά αναπτυξιακά σχέδια και κίνητρα καθώς και αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

Η άμεση επαφή που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τη ρίζα των προβλημάτων που σήμερα, αθροιζόμενα, απειλούν την ευρωπαϊκή ενότητα και θολώνουν το όραμα που ονομάσαμε “Ευρώπη”, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για αλλαγές στον ευρωπαϊκό διοικητικό χάρτη, τέτοιες που να μπορούν να προσφέρουν γρήγορα χρήσιμες, πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις.

Είναι πεποίθησή μου, βασισμένη και στην εμπειρία μου των τεσσάρων ετών ως εκλεγμένου Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η επόμενη μέρα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία και με μεγαλύτερη

ευελιξία και αποτελεσματικότητα, θα βασίζεται σ’ αυτήν ακριβώς τη συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκεντρωμένη, πρακτική γνώση για τη ζωή, τις αγωνίες και τις ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ελλάδα είναι η πηγή των θεμελιωδών ανθρωπιστικών, πολιτικών και πολιτιστικών αξιών που συνιστούν το όραμα “Ευρώπη”. Ακόμη και το όνομά της, είναι ελληνικό. Και αυτή η Ευρώπη που πεφωτισμένοι ηγέτες ονειρεύτηκαν να συνθέσουν πάνω στις στάχτες δύο παγκοσμίων πολέμων, είναι το σπίτι μας. Δε θα το γκρεμίσουμε.

Με πείσμα και αισιοδοξία απ’ τη μία, αλλά, απ’ την άλλη και με γνώση, επιχειρήματα, πρωτοβουλίες και ιδέες, θα φροντίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο φιλόξενο για τους λαούς της ηπείρου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *