20 Φεβρουαρίου, 2024

Ο δήμος Πειραιά τίμησε τον ήρωα Π. Βλαχάκο

0

Τον ήρωα αντιναύαρχο, Παναγιώτη Βλαχάκο, τίμησε ο δήμος Πειραιά, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου…  

vlaxakos 1

Ο Κώστας Πελετίδης

Τον ήρωα αντιναύαρχο, Παναγιώτη Βλαχάκο, τίμησε ο δήμος Πειραιά, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου…  

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αξιωματικού, ο οποίος «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση  και Έκτορα Γιαλοψό στην κρίση στα Ίμια, την 31η Ιανουαρίου 1996.

Το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε ότι «ο δήμος Πειραιά, όπως κάθε χρόνο, τιμά τη μνήμη του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Πειραιώτη αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που «έπεσε» στο καθήκον, την τραγική νύχτα των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 1996.

Πέρασαν 27 χρόνια από τότε, όμως οι μνήμες των δραματικών στιγμών που βίωσε η χώρα, αλλά και η συγκίνηση για την απώλεια των τριών αξιωματικών μας, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Έκτορα Γιαλοψού και του Χριστόδουλου Καραθανάση, παραμένουν έντονες και το ίδιο δυνατές.

Ειδικά για τον Πειραιά, η απώλεια ήταν μεγάλη, καθώς χάθηκε ένας συμπολίτης μας, γεμίζοντας την οικογένειά του, πρώτα απ’ όλους, αλλά και την πόλη μας με θλίψη. Ο Δήμος Πειραιά, με αυτό το ετήσιο μνημόσυνο, διατηρεί ζωντανή τη μνήμη, τιμά τον Παναγιώτη Βλαχάκο που έχασε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας και την τιμή όλων των Ελλήνων». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *