Αρχική » Ο Δήμος Πειραιά καινοτομεί με το StartUPiraeus

Ο Δήμος Πειραιά καινοτομεί με το StartUPiraeus

0

Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, «StartUPiraeus», είναι γεγονός… Η Δημοτική Αρχή στηρίζει και αναδεικνύει την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Θα αποτελέσει έναν μόνιμο θεσμό στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πόλη του Πειραιά, δίνοντας έμφαση στους κλάδους της Γαλάζιας Οικονομίας. Παράλληλα, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εξατομικευμένης υποστήριξης και συμβουλευτικής σε επιχειρήσεις ή νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του Κέντρου, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της πόλης, του Πανεπιστημίου Πειραιά κ.α.. Το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων ΔΩΡΕΑΝ παρέχει ένα πλέγμα δράσεων όπως:

  1. Δωρεάν Παροχή Ψηφιοποιημένου Εργαλείου Διάγνωσης Αναγκών και οριζόντιας πληροφόρησης σε ευρύ φάσμα θεμάτων για την ανάπτυξη της καινοτομίας.
  2. Δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες όπου η επιλεγμένη επιχείρηση επιλέγει βάσει των πραγματικών αναγκών της και σε συνεννόηση με τον μέντορά της, τις υπηρεσίες των εργαλείων που επιθυμεί για να αναπτυχθεί η καινοτόμος ιδέα της, να παραχθεί ένα καινοτόμο προϊόν /υπηρεσία ή διαδικασία ή/και να στηριχθεί η υπό σύσταση νεοφυής επιχείρηση.
  3. Συμβουλευτική υποστήριξη για τη χρηματοδότηση των νέων ή υφιστάμενων επιχειρήσεων καινοτομίας, διασύνδεση με δυνητικούς χρηματοδότες και υλοποίηση ενεργειών μόχλευσης δυνητικών χρηματοδοτικών πόρων.
  4. Δικτύωση/Διασύνδεση συμμετεχόντων με αντίστοιχες δομές του εξωτερικού και με τη διεθνή επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα.
  5. Υποστήριξη επιλεγμένων υπό σύσταση νεοφυών επιχειρήσεων με τη ΔΩΡΕΑΝ παροχή φιλοξενίας και χρήσης γραφείων στον «συνεργατικό χώρο φιλοξενίας» του Κέντρου.
  6. Παροχή υπηρεσιών αξιοποίησης προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού για επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *