Αρχική » Οι 6 προτεραιότητες του Γ. Τομπούλογου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Οι 6 προτεραιότητες του Γ. Τομπούλογου στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

0
tompoyloglou orkomosia

O νέος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου

Έξι είναι οι προτεραιότητες που έθεσε ο νέος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του…

Το αδιαχώρητο προκλήθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου, παρόντος και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου, Χαλκηδόνος, κ. Γαβριήλ. Οι προτεραιότητες που έθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν η καθαριότητα, το πράσινο, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές, η κοινωνική πολιτική και η καθημερινότητα του πολίτη.

Αναλυτικά ο νέος Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, ανέφερε:

 

«Σεβασμιότατε, Άγιοι Πατέρες, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρύτανη, φίλοι συνάδελφοι Δήμαρχοι, κύριοι πρώην Δήμαρχοι της πόλης μας, κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Φίλοι και Φίλες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία και για την στήριξη σας όλο αυτό το διάστημα, γεγονός που μας τιμά, αλλά και μας οπλίζει με δύναμη ώστε να αγωνιστούμε για το αύριο της πόλης μας με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο.

Πριν μιλήσω για εμάς και την πόλη μας θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου στους εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους τελωνειακούς που αγκάλιασαν το εγχείρημά μου από τη  πρώτη στιγμή και με στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις για αυτό που προσπαθούσα να πετύχω. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, στο οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ. Και πάλι τους ευχαριστώ όλους.

Η σημερινή μέρα για εμένα αλλά και για τους συνεργάτες μου είναι μία μέρα γεμάτη συγκίνηση και τιμή. Αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η ευθύνη να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης σας αλλά και η ανάγκη να μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια κάθε μέρα.

Μια τέτοια μέρα, πανηγυρική, δεν προσφέρεται για αναλυτικές ομιλίες σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου την οποία παραλαμβάνουμε. Άλλωστε θα διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος κι όταν έχω μια καθαρή εικόνα, θα μιλήσω γι αυτήν στους δημότες μας με στοιχεία και τεκμήρια.

Παρά το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε χωρίς να μας έχουν δοθεί τα στοιχεία που χρειαζόμαστε, εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από αυτό και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να συμμαζέψουμε την πόλη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ήδη από τον πρώτο καιρό οι αλλαγές θα είναι εμφανείς και ουσιαστικές. Οι εποχές που η διοίκηση ήταν αποξενωμένη από τους δημότες έχουν παρέλθει. Η πόρτα του γραφείου μου και των συνεργατών μου θα είναι πάντα ανοικτή.

Το είχα πει προεκλογικά, το λέω και τώρα, θα το δείτε σύντομα και στην πράξη. Στη δικιά μου θητεία η διοίκηση θα ξεκινάει από τις γειτονιές και θα τελειώνει στις γειτονιές. Εμείς ζούμε εδώ, έχουμε φτιάξει τις ζωές μας εδώ, βιώνουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες καταστάσεις με εσάς και αυτά τα προβλήματα θέλουμε να λύσουμε με εσάς, για όλους εσάς.

Οι προτεραιότητες που θέτουμε είναι

  • η καθαριότητα,
  • το πράσινο,
  • τα σχολεία,
  • οι παιδικές χαρές,
  • η κοινωνική πολιτική και
  • η καθημερινότητα του πολίτη

Τα όπλα μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι τρία: Πρώτον, το πρόγραμμά μας το οποίο ενέκριναν οι συμπολίτες μας. Δεύτερον, η θέλησή μας και η σωστή μας προετοιμασία. Και τρίτον, κάθε Φιλαδελφειώτισσα, κάθε Φιλαδελφειώτης, κάθε Χαλκηδονιώτισσα, κάθε Χαλκηδονιώτης, που θέλει να δει την πόλη του να αλλάζει, να εξελίσσεται, να καλυτερεύει. Οι πολίτες αυτής εδώ της πόλης, οι συμπολίτες μας, καθένας και καθεμιά, ανεξάρτητα με τα πιστεύω τους, τις απόψεις τους, τη θετική ή αρνητική εικόνα που έχουν για τη νέα διοίκηση του Δήμου, είναι η πηγή της προσπάθειάς μας και ταυτόχρονα η μεγάλη μας δύναμη. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, μαζί σας, κι αυτή είναι μία δέσμευση που δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

Δεν θέλω να κουράσω άλλο με λόγια. Προτιμώ να μιλήσω με έργα.

Είμαι πολύ τυχερός που η διάρκεια της θητείας μου συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την οικοδόμηση της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ενώ παράλληλα συμπληρώνονται τα 100 χρόνια και από την ίδρυση της Α.Ε.Κ. αυτής της παγκόσμιας φήμης ομάδας, που έχει για σπίτι της, την πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου και ως το 2027, εκατό χρόνια μετά τη χρονιά που πρωτοκατοικήθηκε η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα θα ανακοινωθεί μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων τιμής και ιστορικής μνήμης στα γεγονότα που σημάδεψαν τον ερχομό των προσφύγων αλλά και την ιστορική πορεία της αγαπημένης μας πόλης στο πέρασμα των ετών.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ανακοινώσω και ένα ευχάριστο γεγονός. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα ξεκινήσει επιτέλους το αντιπλημμυρικό έργο της οδού ΣΚΡΑ που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την περιοχή και τους κατοίκους και αυτό είναι μόνο η αρχή!

 

Σας ευχαριστώ όλους και όλες μέσα από την καρδιά μου. Σας εύχομαι  καλά Χριστούγεννα , καλές γιορτές να έχετε με υγεία και αγάπη για εσάς και τις οικογένειες σας. Ραντεβού στις γειτονιές της πόλης μας. Μαζί θα αλλάξουμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, Θα την κάνουμε και πάλι, πόλη της καρδιάς μας, την ωραία πόλη που αγαπήσαμε και που θα είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν.

Να είστε πάντα καλά.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *