28 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι βασικοί άξονες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ

0

Ημερίδα για το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή Υπουργών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι κατακόρυφη είναι η αύξηση της απορροφητικότητας του ΠΕΠ Αττικής από το 24,4% στο 68,4% τα τελευταία 2 χρόνια και αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των πόρων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Κατά την έναρξη της Ημερίδας χαιρετισμούς απεύθυναν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, οι οποίοι εξήραν την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

«Το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί στις αρχές του νέου έτους, περιλαμβάνει μια πληθώρα παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, που θέλουμε να υλοποιήσουμε την προσεχή 8ετία και θα έχει προϋπολογισμό άνω των 1.6 δις ευρώ, αυξημένο κατά 54% σε σύγκριση με την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020», είπε και μίλησε για τους βασικούς άξονες χρηματοδότησης, που τους προσδιόρισε ως εξής:

  • 200 εκ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας
  • 350 εκ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή
  • 150 εκ. ευρώ για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • 600 εκ. ευρώ για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και για την κατασκευή υποδομών εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας
  • 300 εκ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Λ. Κεφαλογιάννη, Λ. Κοσμόπουλος, Δ. Νάννου, Μ. Κουρή, Γ. Βλάχος, Γ. Δημόπουλος, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, οι Δήμαρχοι Λυκόβρυσης-Πεύκης Τ. Μαυρίδης, Αχαρνών Σ. Βρεττός, Παλλήνης Αθ. Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, Παιανίας Ι. Μάδης, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, επιχρηματικών φορέων και στελέχη Υπουργείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *