Αρχική » Ξεκινούν οι καλοκαιρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

0

Ξεκινούν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης, που είναι αφιερωμένες στον εορτασμό των 200 χρόνων (1821-2021) από την Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Ομιλία του διαπρεπή Ιστορικού, Πολιτικού επιστήμονα και Συγγραφέα, Κωνσταντίνου Χολέβα, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση με θέμα: «Γι’ αυτά πολεμήσαμε: Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα το όραμα των Αγωνιστών του 1821;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον Αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Πεντέλης
(Ηγουμένου Μακρυγιάννη 2, Πεντέλη).

Θα ακολουθήσει Μουσική Συναυλία, αποτελούμενη από ένα ξεχωριστό μελωδικό πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει η Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821 και στην Εθνική Παλιγγενεσία.  Τραγούδια από διάφορα μέρη του Ελληνισμού και μελωδίες που έχουν τις απαρχές τους στα χρόνια της Αλώσεως και καλύπτουν χρονικά την περίοδο δουλείας του γένους έως και τα προεπαναστατικά χρόνια.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν δυο νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το χώρο της παράδοσης, ο Γιώργος Ντόβολος και η Βασιλική Κικιλή, που πλαισιώνονται από το ορχηστρικό σύνολο της Σχολής «Εν Ωδαίς», σε ενορχήστρωση και επιμέλεια του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Ο Δήμος Πεντέλης έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για την προστασία καλλιτεχνών, θεατών και εργαζομένων, καθώς κατά την έναρξη, διάρκεια και αποχώρηση από την ομιλία και τη συναυλία, θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του ΕΟΔΥ, που ισχύουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για κρατήσεις θέσεων αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://penteli.intelliserv.gr

Οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν και να κάνουν την κράτησή τους. Παρέχεται δε και η δυνατότητα να κρατήσουν το «ηλεκτρονικό πάσο» τους με το χαρακτηριστικό QR code και να το επιδείξουν κατά την προσέλευσή τους στην Εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *