Αρχική » Ν. Ηλιόπουλος: Η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές

Ν. Ηλιόπουλος: Η Ελλάδα καταγράφει αρνητικές πρωτιές

0

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους, τα οποία πήρε από τους πολίτες»…

iliopoulos edimosgr

iliopoulos edimosgr

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους, τα οποία πήρε από τους πολίτες»…

«Παλεύουμε για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσει με δίκαιο τρόπο τα εισοδήματα, θα στηρίξει τους συνταξιούχους και θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως «Πρέπει να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική Μητσοτάκη». «Επιμένουμε προγραμματικά ότι τα πράγματα σε αυτή τη χώρα πρέπει και μπορούν να πάνε αλλιώς!» τόνισε.

«Η Ελλάδα διαρκώς καταγράφει αρνητικές πρωτιές. Αν δούμε σήμερα τις τιμές της χονδρικής στο ρεύμα είναι στα 239 ευρώ στην Ελλάδα τη στιγμή που Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία  είναι στα 50 ευρώ! Εδώ έχουμε την πιο ακριβή βενζίνη, και ακόμη και μετά τις επιδοτήσεις σε σχέση με το εισόδημα είμαστε η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην ενέργεια», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει 8 δισ. ευρώ στους παρόχους! Από ποιους τα πήρε; Από τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα 4 δισ. ευρώ παραπάνω έσοδα από ΦΠΑ. Δεν προέκυψαν γιατί ο κόσμος καταναλώνει περισσότερο. Ίσα ίσα που η κατανάλωση μειώνεται. Καταναλώνουμε λιγότερο πληρώνουμε περισσότερο».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε: «Χρειάζεται άλλο μοντέλο που δεν θα επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, αλλά θα βασίζεται σε μια δημόσια ΔΕΗ. Είμαστε η μοναδική χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποιήσαμε το βασικό μας εργαλείο! Τον Οκτώβριο οι πάροχοι δούλευαν με 166% περιθώριο κέρδους και αυτό διαλύει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Επίσης τόνισε ότι «απαιτούνται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά ήδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα».

«Όταν μιλάμε για ακρίβεια πρέπει να βλέπουμε και το εισόδημα. Είμαστε η μοναδική χώρα όπου ο βασικός μισθός είναι κάτω από το ύψος που ήταν το 2010! Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό της συνεχίζει να έχει κομμένη την 13η σύνταξη. Με υπογραφή Μητσοτάκη έχουμε πάνω από 3,5 δισ. ευρώ κομμένα από τους συνταξιούχους», συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε: «Χρειάζεται μια δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων και μια δίκαιη διαγραφή μέρους των  χρεών της πανδημίας προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και ρύθμισή τους σε ένα σχήμα 120 δόσεων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *