Αρχική » Νέοι ελεύθεροι χώροι 3 στρεμμάτων στη διάθεση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Νέοι ελεύθεροι χώροι 3 στρεμμάτων στη διάθεση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

0

Ακόμα 3 περίπου στρέμματα αδόμητων εκτάσεων σε δύο νέα σημεία της πόλης αγοράζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να παραμείνουν ελεύθερες, να αναπλαστούν και να παραδοθούν στους δημότες ως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, παιδικές χαρές κ.α.

Όπως και στις προηγούμενες, περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων, που η δημοτική αρχή προχώρησε σε τέτοιου είδους αγορές, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν δεσμευτεί τις περασμένες δεκαετίες από το Δήμο για απαλλοτρίωση, είχε χαθεί με την πάροδο του χρόνου η διορία που δίνει ο Νόμος για να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία και, πλέον, ήταν διαθέσιμα για οικοδόμηση όποτε το αποφάσιζαν οι ιδιοκτήτες τους.

Τα νέα οικόπεδα – μελλοντικοί κοινόχρηστοι χώροι – που αγοράζει ο Δήμος βρίσκονται: το πρώτο, με έκταση μισό περίπου στρέμμα, πίσω από τον δημοτικό παιδικό σταθμό της οδού Χρ. Βασιλείου, το δεύτερο, με έκταση περί τα 2,5 στρέμματα, δίπλα στο δημοτικό γυμναστήριο της λεωφόρου Πλαπούτα, ξεκινάει από την Πλαπούτα και φτάνει περίπου έως την Αττική οδό (φωτό).

Μάλιστα, για αυτή τη νέα αγορά η δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση με 1,5 περίπου εκατομμύριο ευρώ από προγράμματα του Πράσινου Ταμείου ώστε να μην επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Ο Δήμος έχει καταθέσει και τρίτη πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση ενός ακόμα χώρου, της έκτασης που βρίσκεται στην οδό Πρασίνου Λόφου δίπλα στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, η οποία εξίσου αναμένεται, εάν όλα πάνε καλά, να έχει θετική κατάληξη.

«Θα το λέμε συνέχεια: το πολυτιμότερο που υπάρχει πλέον στις σύγχρονες πόλεις είναι οι ελεύθεροι χώροι. Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, στον καιρό που όσο ποτέ έχουμε ανάγκη το πράσινο, η αύξηση του ισοζυγίου του έναντι του τσιμέντου είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ένας Δήμος στους δημότες του. Για αυτό και εμείς, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, ψάχνουμε, διεκδικούμε και αγοράζουμε κάθε πρόσφορη αδόμητη έκταση στο Ηράκλειο ώστε να την κρατήσουμε ελεύθερη, να την κάνουμε πράσινη, να την αποδώσουμε στις σημερινές οικογένειες της πόλης αλλά και τις επόμενες γενιές. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε, η επένδυση στο πράσινο, στο οξυγόνο, στη ζωή…», σχολιάζει ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *